Triin Kuus läheb Maamessile esialgu vaid üheks päevaks

Mäletate, Triin Kuus Põltsamaalt võitis oma koduleivaga esimese Leiburi leivateo konkursi ja tema koduleiba hakatigi tootma. Triinu leiba on enamik meist vähemalt korra maitsnud. Leib on senini poes saadaval. Triinu koduleiba, mis kunagi tunnustuse osaliseks sai, naise käest küsida ei tasu, sest seda leiba toodab Leibur ja kes selle leivasordi vastu huvi tunnevad, need võiksid seda kauplusest otsida.

Nüüd on Triin Kuus teinud oma firma, osaühingu Leivapuu, ja tal on juba olemas teistsuguste retseptide järgi valmistatavad leivasordid.

Triin Kuus plaanib Maamessil osaleda ühe päeva jooksul ehk siis täpsemalt eeloleval laupäeval. “Arvan et esmakordse kogemuse saamiseks ühest päevast messil osalemisest mulle piisab,” tunnistas naine.

Messil osalemine ei tähenda, et seal mingit massmüüki saaks korraldada, vaid messi näol on tegemist ikkagi reklaamiüritusega. “Eks natuke tuleb ka müümiseks leiba kaasa võtta, aga üldiselt tuleb leiba pakkuda kohapeal maitsmiseks, et huvilised saaksid minu tooteid hinnata. Plaanin messile kaasa võtta n-ö tavalist leiba, samuti seemnetega leiba ning puuviljade ja pähklitega leiba. Aga messini on veel mõned päevad aega ja võib-olla tekib vahepeal veel mingeid huvitavaid mõtteid,” rääkis Triin Kuus.

Talle tegi ettepaneku Tartus 25. korda peetaval Maamessil osalemiseks Jõgevamaa Koostöökoda. Teatavasti tegeleb Jõgevamaa Koostöökoda Jõgevamaa toidu reklaamimise ja propageerimisega. “Võtsin selle ettepaneku hea meelega vastu, sest eks igal toidutootjal, sealhulgas väiketootjal, on vajalik oma kauba reklaamimine. Jõgevamaa Koostöökojaga on hea võimalus messil osalemiseks ka selles mõttes, et ettevalmistused on tehtud ja toidutootjatel pole muud tarvis teha, kui sinna oma toodetega kohale minna,” lisas Triin.

Tavapäraselt müüb naine omatehtud käsitööleiba tellimuste alusel. “Tellimused saabuvad mulle nii meili peale kui ka helistades. Statsionaarset müügipunkti mul pole. Nagu ikka, on pühade eel tellimusi rohkem, muul ajal vähem, aga nädalas kord-paar siiski minult leiba tellitakse. Tellijate hulgas on nii kohalikke elanikke kui ka kaugemal elavaid inimesi. Kui kohalikud inimesed enam-vähem teavad mind, siis kaugemate tellijateni jõuab info minu küpsetatud leibade kohta tõenäoliselt ikka n-ö suust-suhu reklaami abil. Eesti kaugematest kohtadest on minult leiba tellitud Tallinnasse, Tartusse ja mujalegi. Aga postiga olen enda valmistatud leiba isegi Suurbritanniasse ja Austraaliasse saatnud. Minu valmistatud leib säilib üsna pikka aega ja sellega ei juhtu midagi, kui see leib nädal aega kuhugi teel on. Tihti on minu leiba saatnud oma välismaal elavatele lastele Eestis elavad vanemad,” märkis ta.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus