Põltsamaal valmistatud juustu tunnustati Pääsukesemärgiga

Möödunud reedel Põltsamaa kultuurikeskuses toimunud tseremoonial autasustas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda tänavu kvaliteetsemateks  tunnistatud  toidukaupu Pääsukese- ja Ristikheinamärkidega, millel tekst “Tunnustatud Eesti Maitse “. Jõgevamaa toiduainetetööstuse ettevõtete toodangust pälvis Pääsukese märgi Piimandusühistu E-Piim Põltsamaa Meiereis valmistatud Lepasuitsu Eesti juust.

 

Piimandusühistu E-Piim  Põltsamaa Meierei müügijuhi Rainer Tamme sõnul hakati Lepasuitsu Eesti juustu valmistama käesoleva aasta mais ning praegu tehakse seda kaks tonni kuus.

“E-Piim on saanud  põllmajandus-kaubanduskojalt juba kuus Pääsukesemärki. Meeskonnatööna välja arendatud uue toote tunnustamine oli meile taas meeldivaks üllatuseks. Tarbijale on Pääsukesemärk tõestus toote kvaliteedist, ettevõtjale tähendab see suur tunnustus ka turundustuge. Praegu müüme Lepasuitsu Eesti juustu ennekõike siseturul  ja teatud kogustes ka Venemaal.  Selle juustu vastu on aga huvi tekkinud  Lätis, Leedus ja Soomes,” lisas Tamm.

Ta märkis, et Lepasuitsu Eesti juustu valmistamiseks osteti eelmisel aastal  suitsutamisseade. 

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kvaliteedijuht Ave Kingu ütles, et toiduainete tunnustamine Pääsukese ja Ristikheina märkidega sai alguse kümme aastat tagasi. “Pääsukese märk omistatakse tootele, mis on valmistatud kodumaisest toorainest, Ristikheinamärgi saanud toode võib aga sisaldada ka välismaist tooret. Tänavu omistati Tunnustatud Eesti Maitse märgid seitsmeteistkümnes ettevõttes valmistatud kuuekümne kuuele tootele. Kõrgekvaliteedilisi tooteid valmistavad nii suuremad kui ka väiksemad ettevõtted, samuti füüsilisest isikust ettevõtjad,” rääkis ta.

Pääsukese- ja Ristikheinamärkide väärilisteks peetud toidukaupu valmistanud ettevõtetele andsid tunnustuskirjad ja meened üle põllumajandusministeeriumi kantsler Ants Noot, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu esimees Avo Mölder,  juhatuse esimees Roomet Sõrmus ja  kvaliteedijuht Ave Kingu.

iii

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus