Nimekas Läti poliitik huvitub Peipsi piirkonna arengust

“Eesti ja Läti Vabariik teevad riigikaitse alal  mitmekülgset koostööd ja selles  valdkonnas on tekkinud tihedad sidemed nii parlamentide, kaitseministeeriumi, kaitsejõudude kui ka üksikisikute vahel,” ütles  usutluses Vooremaale Juris Dalbin?, kes tutvus põhjalikult Peipsi äärsete aladega.”

Läti Vabariik on igati huvitatud pikalt mööda Peipsi rannikut kulgeva Eesti ja ühtlasi kogu Euroopa Liidu idapiiri tugevdamisest ja arendamisest. Hea oli tõdeda, et Mustvees avatakse peagi uus piirivalvekordon,” märkis Dalbin?.  Läti poliitik peab  väga oluliseks sedagi, et Eestis ja Venemaal piiri ääres elavate inimeste vahel oleksid rahulikud ja vastastikusele mõistmisele tuginevad suhted, mis aitaksid ära hoida võimalikke konflikte.

“Euroopa suuruselt neljas järv mõjub justkui meri ja seda ümbritsev loodus on väga kaunis. Usun, et paljud meie maa elanikud on huvitatud siinsetes paikades puhkuse veetmisest,” lausus Peipsil laevareisil käinud ja kalastamist proovinud Juris Dalbin?.

Lätlased on juba aastaid Peipsil kalastamas käinud. Selleks, et nad sooviksid siin aga pikemat aega koos peredega puhata, tuleks põhjalikult tegelda puhkemajanduse ja kinnisvara arendamisega. Tuleks  soodustada suvilate ning puhke- ja külalistemajade ehitamist, rajada golfiväljakuid ja teisigi spordiplatse. Arenguruumi on ka teeninduskultuuri ja atraktiivsemate teenuste väljapakkumise alal.  Kindlasti soodustab rahvusvahelist huvi Peipsi piirkonna vastu maavanem Aivar Koka algatatud projekt kaasaegsete sadamate ehitamiseks, mida tutvustasin ka Juris Dalbin?ile,” kommenteeris Peipsi Kalurite Ühingu esimees Priit Saksing.  

Dalbin?i ja Saksingu vahelisel  mõttevahetusel olid kõneaineks teisedki koostöövõimalused Eesti ja Läti vahel.

“Juris Dalbin? ja tema saatjaskond degusteerisid firmas Soya Foods Baltic valmistatud sojatooteid. Hea oli kuulda, et tervislikul toidukaubal võiks olla edukas turg ka Lätis,” ütles Priit Saksing, kes on osaühingu Soya Foods Baltic nõukogu esimees.  

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus