Pisut rohkem kui aasta pärast uue Mustvee sadamahoone avamist töötab selles majas nüüd ka kohvik. Eile uksed avanud söögikoht on lahti teisipäevast pühapäevani kella 12 kuni 20. Kohviku perenaise Jelena Ljukova sõnul suvel lahtiolekuaega pikendatakse, tõenäoliselt saab siis Peipsi vaateid nautida ja süüa kella kümneni õhtul.
Esialgu hakatakse kohvikus pakkuma kuuma suppi, hamburgereid, võileibu ja salateid. Kalamehed, kes õhtul järvelt tulevad, saavad sooja supiportsu. Kohvikus hakkab tööle kaks inimest.
Perenaise kinnitusel siin esialgu nii suurt toiduvalikut, nagu on tema teises söögikohas, kohvikus Buono, ei tule. Buono ehk endise Kuldkala 2, mida rahvasuus ka väikeseks Kuldkalaks on kutsutud, võttis Ljukova rendile mullu veebruaris. “Olen kokk, mulle meeldib süüa teha, sellepärast julgesingi oma kohvikuga alustada,” rääkis naine. Kohviku omanik otsis rentnikku, tema aga võimalust oma ettevõttega alustada, ning nii nad kokku leppisidki. Ljukova oli algul mures, kuidas ta hakkama saab, kuid kõik läheb hästi ja kliente jätkub, ka argipäevadel. Samuti on kohviku avastanud kohalikud inimesed ning mõnikord tullakse puhkepäevadelgi lausa perekonniti sööma.
Kohvikust tellitakse peielaudu, sünnipäevalaudu ning võetakse toitu kaasa teisteks tähtpäevadeks.
Toidu valmistab Ljukova kohalikust toorainest. Kala ostab ta kohviku omanikult, kurgid, kartulid ja köögiviljad samuti Peipsi kandist ja kiidab sealset kvaliteetset kaupa.
HELVE LAASIK