Kuumad road külmalinnas Jõgeval

Jõgeva toidukultuuri toob eksootilisi ja vürtsikaid maitseelamusi kesklinnas asuv Indo-Hiina restoran, mille omanikuks on Põhja-Indiast New Delhist pärit Devender Singh. Tema eestvedamisel tegutsev toitlustusettevõtte tähistab täna, 21. juulil esimest aastapäeva. 

JAAN LUKAS

Suur tänav 6 asuvas hoones on erinevatel aegadel tegutsenud lillepood, kommi- ja lihapood jne. Kolm aastat tagasi alustas seal restorani pidamist pakistanlane, seejärel nepaallane.

Praegune Indo-Hiina restoran avas uksed möödunud aasta 21. juulil. Omanik Devender Singhi jaoks oli kõik uus: oma firma käivitamine, Jõgeva linn jne. Hetkel on restoranis abiks üks eestlannast teenindajana ja köögis on praktikal Tartus kokandust õppiv Jõgevalt pärit eesti mees Michael Zeinik.

Koroonaajal püüti kliente sushiga 

Omanik Devender töötab ise koka, teenindaja, varustaja, koristaja ja omanikuna. „Soovin klientidele pakkuda ainult parimat. Oluline on võimalikult parim ja värske tooraine. Mõnedki indiaanlastest restoraniomanikud, kes on käinud Jõgeval Indo-Hiina restoranis, on olnud väga üllatunud, et kasutame värskeid köögivilju, kui nemad oma Tallinna restoranides kasutavad külmutatud variante.“

Koroonaaeg puudutas paljusid ja ka Devender Singh oli väga mures klientide ja ühtlasi sissetuleku pärast. Rasked ajad toovad ka lahendusi – toitu sai osta kaasa ning suurimaks päästjaks sai sushi pakkumine, mis oli juba kaua aega plaanis olnud.

„Alguses tegime sushit kolmeks päevaks. Siis aga huvi suurenes. Tekkis ka idee teha paar korda nädalas sushi päevasid,“ lausus Devender Singh.

Enda tutvustamiseks ütles Devender Singh: „Mul on palju hobisid, aga kõige olulisemaks pean kokandust. Töötasin kokana paljudes India restoranides ja hotellides. Kuus aastat tagasi külastasin esimest korda Eestit töötades kokana aasia restoranis Tallinnas. Mulle meeldis Eesti väga ja otsustasin siia pikemalt elama jääda. Sellele aitas kaasa ka tutvumine mitme abivalmis eestlasega algul Tallinnas, hiljem Jõgeval. Samas on iga rahvuse hulgas sulisid.

Konkurentsi teistega ei tunne

Märkasin, et eesti inimestele meeldib aasia toit väga. Mulle meeldib katsetada uusi asju, kuid lihttöölisena pole see võimalik – seega otsustasin avada oma restorani. See on nagu väljakutse! Minu eesmärgiks on alati teha inimesi õnnelikuks ja rõõmsaks, eriti just toiduga,“ ütles Singh.

„Kui Jõgevale tulin, tundsin end mõneti üksikuna. Peagi hakkasid inimesed aga tuttavaks saama. Olen külastanud ka teisi Jõgeva toidukohti. Konkurentsi ei tunne, sest menüü on võrreldes eesti omaga erinev. 

Mitmed inimesed, kes restorani külastanud, tulevad siia tagasi, aga siis juba sõpradega.“

Devenderi sõnul mängis varem Indo-Hiina restoranis eesti muusika, klientide soovil asendati see aga inda muusikaga. 

Devender Singh kavatseb pikemaks ajaks jääda restorani pidama Jõgevale, kuid plaanis on avada ka Indo-Hiina restoranid mõnes teises Eestimaa paigas.

blog comments powered by Disqus