Kurista söögitare kasutab kohalikku tooret

Kurista söögitare perenaine Ülle Rohing ütles, et ostab kohalikelt tootjatelt värsket kartulit, punapeeti, kurki, tomatit, marju ja mett.

“Saame vajamineva koguse tellida vastavalt oma vajadustele, nii kartul kui ka peet on puhastatud ja kooritud,” lisas perenaine.

Kurista söögitare pakub kodust toitu, samuti saab sealt tellida peo- või peielaua. Kõrtsina toimimise söögitare perenaine praegu välistaks.

Püsikliendid on Jõgevalt ja lähiümbrusest, aga väga tihti käivad söömas ka möödasõitvad autojuhid. Külastajaid on küll veidi vähem, aga tõsiseid tagasilööke mullusega võrreldes pole perenaine veel tundnud.

Toiduretseptid mõtlevad söögitare töötajad koos välja. Firmaroogadeks peab perenaine frikadellisuppi ja pannkooke, hästi süüakse ka mitmeid liharoogi. Paljud Tallinnast pärit inimesed, kes nädala sees siit mööda sõidavad, kinnitavad, et niisugust frikadellisuppi mujal ei saa,” rõõmustas perenaine. Külastajate üks lemmiktoite on ka küüslaugušnitsel.

Külmutatud liha Kurista söögitare toiduvalmistamiseks ei kasuta. Ostame Rakverest värsket liha ja ka värsket hakkliha,” kinnitas Rohing.

Tulevikus tahaks perenaine rajada söögitare  juurde laste mänguväljaku  ja majja ka mõned ööbimiskohad.  Praegustes oludes ta aga uusi investeeringuid teha ei riski ja ootab majanduse elavnemist.

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus