Kuninglikust Aasiast sai Indo-Hiina toidukoht

Juba viiendat päeva on Jõgeval Kesk-Eesti keskuse kõrval avatud uus söögikoht, mis paljudele tuntud erinevate nimede ja ka pakutava roogade ja rahvusköökide poolest – küll on saanud siit pitsat, küll aasiapärast toitu.

Senine omanik, kes oli keskendunud samuti peamiselt Hiina köögile, kuid oli pärit Nepaalist ning kellest möödunud aasta oktoobris Vooremaas pikemalt juttu oli, läks oma kodukohta tagasi tervist  parandama. Tollase söögikoha nimi oli Royal Asia. Nüüd said võimaluse Põhja-Indiast New Delhist pärit Devender Singh ja tema abiline leti taga Priyanka.

„Endine omanik Shivarat Khatri ütles mulle, et võta üle ja proovi, kuidas läheb,“ sõnas Singh, kes ka peamiselt pliidi ääres seisab ja maitsvat rooga valmistab.

Uue omaniku soov on jätkata Hiina köögi pakkumist, kuid lisaks sellele on menüüs ka nende endi kodukoha Põhja-India toidud. Ja kuna kaks suurt kööki on ühendatud, sobib ka maailma elanikerohkema poolsaare nimi toidukohta ehtima.

Eesti on mõlema meelest tore maa ja nii soovivadki nad pakkuda omalt poolt parimat. Kuna nad on alles oma restorani avanud, loodavad nad lähiajal leida ka kaastöötajaid kohalike hulgast. Sellega nad veel tegelda pole veel jõudnud, kurdab Singh, kelle sõnul ongi see esimene ja ka ainuke söögikoht, mis nende ettevõtmisel Eestis on.

Jõgeva, erinevalt suurematest paikadest, on söögikohapidaja meelest hea koht, kus alata ja parimat pakkuda, konkurents on väiksem. Priyanka leiab, et esialgu küll suurt liikumist ei ole, ent küll kohalikud uue paiga leiavad või siis taasavastavad ja siia sööma tulevad, on teenindaja optimistlik.

Olgu siinkohal ära toodud ka ainult mõned road, mis ahvatleda võiksid: kevadrullid, sealiha un-lau kastmes, tom-yom supp, mille algupära on hoopis Tais, ja loomulikult nuudlid, mille eesti maitsemeel on enim omaks võtnud.

Menüüs on mõeldud ka lastele, kes loomulikult saavad vajadusel süüa friikartuleid, kuid nuudlid krõbedate kanatiibadega võiks ju ka pisiperet rõõmustada ning menüüsse kuuluda.

INDREK SARAPUU

blog comments powered by Disqus