Eesti esimese maherestorani kokad Karen Allas ja Aivar Kallas paljastavad Saaremaa Maheköögi suppide ja hautiste retseptide saladused, samuti rupskite kasutamise nipid. Degusteerimiseks ja ostmiseks keedetakse lõkkel mahedat lambaseljankat. Valmivad ka vasika-aedviljawok, grillburger vasika- ja lambalihast, õunakook ning mahekohv ja tee, samuti Saaremaa mahejoogid astelpajust, õuntest ja sõstardest. Maherestoran ootab külastajatelt mahetoodangu pakkumisi ja palju küsimusi. Peale nende toodangu esitleb Keskkonnatelk aga kogu maailma mahedat toitu alates eesti juurikatest ja jahudest ning lõpetades hiinlaste riisiga. Veel on keskkonnatelgis rohelise mõtte soojustehnikud, kes eksponeerivad heitvee soojusvahetit, millega saab vee soojendamisel energiakulu kuni 60% vähendada. Soe heitvesi voolab läbi soojusvaheti ja eelsoojendab niimoodi külma pesuvett. Keskkonnatelki korraldab 2003. aastal loodud MTÜ Ökokratt. Keskkonnatelgi üritustesarja läbiviimine on olnud võimalik koostöös tulundusühistu Eesti Mahe, Eesti Taaskasutusorganisatsiooni, Porkuni paemuuseumi, Eesti Biodünaamika Ühingu, Päästeameti ja paljude teiste organisatsioonidega. Paunvere X väljanäitus-laat lõpetab käesolevaks aastaks Keskkonnatelgi ürituste sarja. PRIIT ADLER, MTÜ Ökokratt
20.09.2007
blog comments powered by Disqus