Elistveres hakati valmistama võileivakatteid

Alates möödunud nädalast valmistatakse Elistvere suurköögis singivõiet, heeringavõiet, munavõiet ja pikantset võiet. OÜ Elistvere Puhkeküla ühe omaniku, firma Reinu Toidukaubad juhatuse esimees Agur Lehis ütles, et võileivakatted pannakse plastkarpidesse.

“Kui teised firmad valmistavad sarnaseid tooteid toorjuustu baasil, siis selleks, et konkurentidest erineda, oleme valinud põhitooraineks kohupiima. Pealegi on kohupiimas vähem kaloreid. Iga võidekate sisaldab 50 protsenti kohupiimapastat,? rääkis Lehis.

Tema sõnul kulus võileivakatete tootesarja välja töötamiseks ligikaudu 50 000 krooni. ?Võileivakatteid hakkasime valmistama sellekski, et tagada Elistvere Suurköögile stabiilne aastaringne tootmine. Valmistame toitu Tabivere Keskkoolile, Maarja Põhikoolile ja ühele Tartu koolile. Suvekuudel koolid meie teenust ei kasuta. Et tööd oleks ka suvel, tõimegi turule võileivakatete sarja. Selle projekti mahuks oleme arvestanud ligikaudu 100 000 krooni kuus, ? lausus firmajuht.

Hiljuti hakkas Elistvere suurköök tootma ka hernesuppi, borshi, seljankat ning frikadellisuppi. ?Teeme traditsioonilisi suppe, mida Eesti rahvas on sööma harjunud, ? lausus Agur Lehis. Tema sõnul on sügise poole plaanis hakata valmistama ka maksakastet ja strogonovi.

Märkimisväärse osa käibest saab Elistvere Puhkeküla ka kartuli, porgandi, peedi ja kaalika koorimisest, tükeldamisest ja pakendamisest.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus