Adavere Liha on tootmistingimuste parandamiseks investeerinud 6,5 miljonit

Kolm aastat on Adaveres peetud kõige olulisemaks tootmistingimuste uuendamist. Pärast renoveerimist käivitati taas tapamaja. Nii avanes võimalus põllumeestelt taas loomi kokku osta. Loomi varutakse erinevatest Eestimaa paikadest, sealhulgas mitmetelt Jõgevamaa põllumajandusettevõttelt. Lähim koostööpartner on aktsaiselts Adavere Agro.

Seni investeeritud vaid oma raha

Renoveerimistööde käigus ehitakse ka tootmishoonesse uued seinad ja paigaldatakse põrandad, mis on tugevast materjalist ja pestavad. ?Praegu ongi lõpetamisel põrandate paigaldamine tootmisruumidesse. Seda tööd on tehtud kolmes järgus, kusjuures praegu on teoksil viimane etapp,? märkis ettevõtte tootmisjuht Jaana Randma.

?Senini oleme tootmistingimuste kaasajastamiseks kasutanud vaid oma toodete realiseerimisest teenitud raha. Enamasti tuleb uuel ettevõttel investeerida kolme aasta vältel oma vahenditest. Pärast seda on võimalik taotleda ka raha mitmetest projektidest ja fondidest. Nüüd olemegi hakanud seda võimalust ära kasutama,? rääkis Jaana Randma

Põltsamaa vallavanem Toivo Tõnson ütles, et osaühing Adavere Liha on saavutanud tootmises stabiilsuse. “Ettevõte kavatsused ja plaanid tõestavad, et tegemist on areneva firmaga, mille töötajaskond on püsiv ja koosneb oma ala võimekatest asjatundjatest.?

Pärast aktsiaseltsi Adavere Lihatööstus pankrotistumist ei lõppenud selles paigas lihatöötlemine. Endise firma varad ostis Tallinna ettevõte aktsiaselts Edam. Adaveres lihatöötlemiseks asutas firma osaühingu Adavere Liha.

Lihatöötlemise traditsioonid lähevad edasi

Ettevõtte igapäevast tööd Adaveres koordineerib tootmisjuht Jaana Randma, kes on lõpetanud Eesti Põllumajandusülikooli lihatöötlemistehnoloogina, töötanud lihatöötlemisettevõttes Tormak ja Valga Lihatööstuses. Aktsiaseltsi Edam omanikud kutsusid ettevõtliku ja sarmika daami tööle Adaverre.

Osaühingus Adavere Liha töötab 53 inimest. Mitmed neist olid ametis ka Adavere Lihatööstuses. Mõned töötajad on tulnud likvideeritud Võhma Lihakombinaadist. “Kogenud töötajate oskusi tuleb ära kasutada,? märkis Randma.

Osaühingus Adavere Liha valmistatakse viinereid ja sardelle, roavalmistamise vorste, poolsuitsu- ja praevorste, keedu- ja suitsusinke.

Tänavu pole uusi tooteid turule toodud. Möödunud aastal hakati aga valmistama nelja uudistoodet – juustuvorstikest, sashlõkivorstidest sibulaga, sashlõkiampsu sibulaga ja kerget vorstikest porgandiga.

?Meil peetakse toodangu valmistamisel kõige olulisemaks kvaliteeti,? lausus tootmisjuht

Toodangu turustamiseks kasutakse suuresti Adavere Lihatööstuse ajast välja kujunenud müügivõrku. Tulusid toodangu müügist on ennekõike kasutatud investeeringuteks.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus