Ülehomme algab löökpillifestival

Jõgevamaal algab ülehomme muusikafestival “Ühe pilli lugu”. Viiel festivalikontserdil saab kuulata löökpillimuusikat ning üles astub nimekaid interpreete nii kodu- kui ka välismaalt.

Ühele pilliliigile keskenduvat festivali pole Jõgevamaal varem korraldatud. Uudne ettevõtmine saab teoks MTÜ Jõgevamaa Kultuurikoda eestvedamisel ning sündmuse kunstiliseks juhiks on Eestis hästi tuntud muusikaprodutsent Toivo Tuberik. Viimane on ka ühe-pilli-festivali idee autor. Löökpillid võeti esimesena vaatluse alla sellepärast, et see on väga põnev ja publikule natuke võõram pillirühm.

Festivali avakontsert leiab aset ülehomme Jõgeva kultuurikeskuses, kus astuvad üles Vambola Krigul ja Peeter Vähi. Viimane on tuntud eelkõige heliloojana, kes ühendanud oma loomingus euroopaliku ja orientaalse muusikakultuuri. Jõgeval saabki kuulda paari Vähi loodud muusikapala, samuti Tatjana Kozlova-Johannese ja Steve Reichi loomingut.

Reedel, 17. novembril saab teoks koguni kaks festivalikontserti: Mustvee kultuurikeskuses astub üles Jaan Kirsi perekonna löökpilliansambel Kirss Garden ning Kuremaa lossis vibrafonist Panu Savolainen Soomest ja eesti tuntumaid saksofoniste Raivo Tafenau. Mängitakse kummagi esineja, aga ka klassik Johann Sebastian Bachi loomingut. Kuulda saab ka improvisatsioone.

Savolainenit ja Tafenaud saab näha-kuulda veel laupäeval, 18. novembril Puurmani mõisakooli saalis. Festivali lõppkontsert leiab aga aset Põltsamaa kultuurikeskuses, kus kammerorkestri Klaaspärlimäng Sinfonietta ees soleerib marimbal sealtsamast Põltsamaalt pärit Heigo Rosin.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus