Vineeritehase ehitus käib täie hooga

Kui me viimati leheveergudel AS-i Estonian Plywood Viruverre kerkivast vineeritehasest juttu tegime, olid ehitusplatsil alles pinnasetööd käsil. Nüüd on Jõgeva-Põltsamaa maanteel sõitjad ilmselt märganud, et eemalt paistab juba tulevase tehasehoone karkass.


„Nüüdseks on meil siin paigas enamik liimpuidust kandeposte ja samuti oleme alustanud katuse montaaži ning seinapaneelide paigaldamisega. Põhjapoolses hooneotsas võib juba ka seinapaneelide rohe-sinist mustrit näha,” rääkis AS Estonian Plywood tegevjuht Randel Veerits.
Maanteepoolses otsas võib tema sõnul praegu näha väga sügavat auku, millele rajatakse kuumpressi vundament.
„Tööd on siiani hästi edenenud, sest õnneks kestab vahepealsele väikesele ilmakapriisile vaatamata soe sügis. Ehitaja eesmärk on nii suurel hulgal välistemperatuurist sõltuvaid töid ära teha, kui vähegi võimalik,“ lisas Veerits.
Ehitaja annab tellijale hoone üle järgmise aasta aprillis-mais. Esmane eesmärk on põhjapoolses otsas 4000 ruutmeetri suurune hoonepind täielikult valmis saada järgmise aasta jaanuaris. Selleks hetkeks, kui töötajad väljaõppele asuvad, on valmis nii tootmishoone kui ka piisav osa olmekorpusest. „Suurem töötajate värbamine toimub järgmise aasta mais-juunis, mil on välja valitud esimese vahetuse jagu töötajaid. Nende väljaõpe korraldatakse paralleelselt seadmete installeerimisega. Tootmisega alustame 2019. aasta teisel poolel,” selgitas tegevjuht.
Ühes vahetuses hakkab tööle umbes 30 inimest. Tehas hakkab tööle neljas vahetuses, kokku on töötajaid 130-140.
Liinitöötajatele lisanduvad spetsialistid, kvaliteedikontrolörid, laborandid, lisaks juhid ja keskastme juhid. Hetkel otsitakse personalijuhti ning algamas on konkurss finantsspetsialisti ja kvaliteedijuhi kohale. „Kõik, kellel on huvi tulevase tehase meeskonnaga liituda ning meiega koostööd teha, võiksid endast julgesti märku anda,” ütles Veerits.
Tehas käivitub etappide viisi ning lõpliku võimsuse saavutamiseni kulub mitu aastat. Tehasest väljuva toodangu maht hakkab kuust kuusse kasvama. Randel Veeritsa sõnul on hetkel keeruline ennustada, millal saavutatakse tehasesse paigaldatavate seadmete maksimumvõimsus.
„Tootmise käivitame 2019. aasta sügisel. Alguses on toodangut kindlasti vähe ja see on suhteliselt kehva kvaliteediga. Kuid asume koos kvaliteeti parandama ja mahtu suurendama. Kõik tehase ehitamisse ja seadmestamisse kaasatud inimesed tegutsevad selle nimel, et järgmise aasta sügisel hakkas tehas toodangut andma,“ rõhutas ta.
Kolmapäeval olid tehase juhtkonnal külas Tallinna Tehnikaülikooli esindajad. Sellel kõrgkooli vineerilabori esindajatega on asutud koostööd tegema tulevaste töötajate väljaõppe tarvis. Koolitusperioodil on kavas inimestele ka teisi analoogseid tehaseid tutvustada, et neist saaksid targad ja osavad operaatorid.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus