Põltsamaa Felix ja Scanola Baltic kutsuvad külla

Tänavu 10.-14. oktoobrini toimub Eestis esimest korda avatud toidutööstuste nädal, kus suuremad toidutööstused kutsuvad kodumaise toidu sõpru endale külla. Täna avati registreerumine toidutööstustes toimuvatele ekskursioonidele. Huvilisi ootavad teiste hulgas ka Põltsamaa Felix ja Scanola Baltic, teatas maaeluministeeriumi avalike suhete osakond.

“Eesti toidutööstused avavad ühiselt uksed esmakordselt ja kokku saab nädala jooksul tutvuda 18 Eesti toidutööstusega,” ütles maaeluministeeriumi Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp. “Toidutööstus katab meist enamiku toidulaua, seepärast on Eesti toidu kuu ajal ajakohane Eesti tööstuste tegemistega lähemalt tutvuda.”

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on toidutööstuste peamine eesmärk lasta külastajatel oma silmaga veenduda, et toit valmib tööstustes põhijoontes samamoodi nagu koduköögis. “Kuigi tööstustes on toidu kogus oluliselt suurem, protsesside kiirus maksimaalne ning suure hulga tööst teevad inimeste eest ära masinad, valmib toit tööstustes siiski samasuguse pühendumusega kui kodutoit,” rääkis Potisepp.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus rõhutab kodumaise toiduainetööstuse suurt tähtsust. “Just toidutööstuste vahendusel jõuab meie põllumeeste kasvatatud väärt tooraine Eesti inimeste toidulauale. Meie tööstused panustavad palju toidukultuuri arendusele – vähe on riike, kus leiab nii rikkaliku piima-, liha- või leivaleti.”

Tänavu 10.-14. oktoobrini toimuvad avatud toidutööstuste nädala raames ekskursioonid, kokku on üle Eesti avatud 18 toidutööstust. Uksed avavad Salvest, Põltsamaa Felix, A. Le Coq, Leibur, Lõuna Pagarid, Premia Tallinna Külmhoone, Balsnack, Saku Õlletehas, Kalev, Balbiino, Ecofarm, Joel Ostrat, Eesti Pagar, Artocarpus, Estover Piimatööstus, Väike Rootsi, Saidafarm, Scanola Baltic.

Kuna kohtade arv on piiratud, siis tuleb ekskursioonidel osalemiseks end eelnevalt bronn.ee keskkonnas registreerida (http://eestitoit.ee/et/content/avatud-toostuste-nadal)

Avatud toidutööstuste nädalat veavad maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstue Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda. Avatud toidutööstuste nädal on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on mMaaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol, Eesti toidu kuu 2015. aastal ning 2015. ja 2016. aastal toimunud üleriigilise avatu talude päeva.

Vooremaa