Kokandusklubis tutvustatakse lihata toite

Puurmanis tegutseb juba mõna aega kokandusklubi, koos käiakse Puurmani rahvamajas. Järgmine Puurmani kokandusklubi kokkusaamine toimub teisipäeval, 20. märtsil.


Puurmanis on asunud teistele kokakunsti saladusi tutvustama ning tavapärasest erinevate toitude valmistamist õpetama sealne raamatukoguhoidja Maire Peterson, kes on õppinud ka kokandust. Puurmani raamatukoguhoidjana töötab Maire alles lühikest aega ja seetõttu hakkas ka sealne kokandusklubi tegutsema alles möödunud aasta oktoobris.

Siiani on püütud iga kuu korra kokku saada ja seda traditsiooni tahetakse jätkata. Tavaliselt osaleb umbes kümme naist. Puurmani rahvamajas, kus klubi liikmed kohtuvad, pole võimalust keeta ja küpsetada, seepärast tuleb mõned toidud eelnevalt kodus valmis teha.

Igal kohtumisel on päevakorras kindel teema. Varem on näiteks räägitud põhjalikumalt bataadist, millest oli valmistatud pitsa, samuti on tutvustatud punapeedipitsat, lillkapsatoite jne. Järgmise kokkusaamise teemaks on lihavabad toidud. Üksteisele jagatakse selliste toitude retsepte. Selle teema raames on hea tutvustada läätsi, kikerherneid ja muid pisut võõramaid aia- ja  põllusaadusi.

Maire Petersoni sõnul ongi just 20. märts mõnes kalendris lihavaba päevana kirjas. Seni pole mehi kokandusklubis osalenud, kuid nad on naiste kinnitusel teretulnud.

Klubi liikmed kohtuvad kindlasti veel aprillis ja mais, aga ehk ka suvekuudel. Naised on klubi tegevusest väga huvitatud. Maire Peterson lausus, et naistel on plaan hakata Puurmani  tõllakuuri rahvaga ruumide kasutamise osas läbirääkimisi pidama, sest seal on köök olemas.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus