Vastulause: Elu lähebki edasi

Need armsad kodused väikelinnad, kus oleme sündinud või kus on kulgenud meie koolitee. Kus on möödunud nii palju unustamatuid hetki, kus iga maja ja nurgatagusega on seotud oma mälestused ja lood. Nostalgia nii neile, kes siin endiselt elavad, kui meie lapsepõlvesõpradele, kes siia tagasi pöörduvad.
Ja ometigi oskavad nii külastajad kui endised ja praegused elanikud hinnata seda, et kodune väikelinn käib ajaga kaasas. Sest elu peab minema edasi. Mina olen küll uhke nende tegevuste üle, mis minu kodulinna on moodsaks linnaks muutnud. Ja eriti uhke olen selle üle, et olen saanud osaleda nendes meeskondades, kes neid muutusi on ellu kutsunud ja ka ellu viinud. Mul on olnud, millest õppida!
Ajakohaseid hubaseid väikelinnasid iseloomustavad korras keskused – uue ja renoveeritud hooned, jalutama kutsuvad platsid, kättesaadavad teenused ja inimesesõbralik keskkond. Ka Jõgeval on kõik eeldused olemas, et armsaks linnaks saada. Hindan kõrgelt Jõgeva valla endise juhtkonna plaane, meie püüame nüüd omalt poolt astuda sammu edasi. Investeeringuid tehes tuleb mõelda tänasest päevast pisut kaugemale. Seepärast mina küll ei arva, et Jõgeva linna ja valla inimesele kujuneb probleemiks muutuv keskkond, mis paljudes teistes väikelinnades on seda just ajakohasemaks ja pilkupüüdvamaks muutnud.

Aive Tamm, Jõgeva valla abivallavanem

blog comments powered by Disqus