Väiketalunik müüs Palamusel omavalmistatud juustu

Ago Lindsaar, kes on hariduselt keemik, peab koos Maimu Luhakooderiga juba kuuendat aastat talu, kus on ainult neli lehma.

Tema sõnul on juustu valmistamiseks vaja retsepti, pütti, kulpi ja natuke tahtmist. “Ma sõltun ainult iseendast, sest mul ei ole traktorit ega ka võlgu. Elan ära, kuid ei saa kunagi rikkaks. Olen kahe jalaga maa peal,” lausus Ago Lindsaar.

“Kümnest liitrist piimast saab ühe kilogrammi juustu. Palamuse laadale võtsin kaasa 100 kilo juustu. Kui kõike ära ei müü, siis ei juhtu ka midagi. Aga mida ma oleks teinud, kui tonnist piimast oleks jäänud osa müümata? Lisaks saan veel vadakut, mis läheb loomadele söödaks, ” arutles juustumeister.

Lindsaare sõnul see aeg veel tuleb, kus iga mees elab omaette elu ja saab seejuures ise hakkama.

Ago Lindsaar nentis, et suurmajapidamine on lollus ja tulevikus muutuvad need kindlasti väiksemaks.

RAIVO SIHVER

blog comments powered by Disqus