Konkursil “Parim toiduaine 2007” pälvis ainsana kahes kategoorias auhinna möödunud aastal Järvamaal Peetris tegevust alustanud sojatooteid valmistav firma osaühing Soya Foods Baltic.
Osaühing Soya Foods Baltic nõukogu esimehe Priit Saksingu sõnul tunnistati kastmetest parimaks toiduaineks naturaalne sojamajonees ja valmistoitudest Tofu kuubikud Itaalia kastmes. Eesti kapitalil põhinev firma on oma tegevuses kõige olulisemaks pidanud kvaliteetsete ja tervislike toodete valmistamist, sest teadlaste hinnangul aitavad sojatooted vältida paljusid haigusi ja sobivad ka mitmesuguseid kroonilisi haigusi põdevate inimeste toidulaulale. On hea, et meie töö ja püüdlused on nüüd pälvinud ka üle-eestilise tunnustuse. Silmapaistev osalemine konkursil on stiimuliks ka ettevõtte noortele juhtidele tootmise järjepideva edendamisel ja uuendamisel,” märkis kauaaegne ettevõtja.
Osaühingu Soja Foods Baltic tegevjuht Urmas Matsalu märkis, et praegu valmistab firma turule 16 toodet, kusjuures mitmed toidukaubad on ka tootearenduse faasis.
“Jõgevamaal müüakse sojatooteid Jõgeva Majandusühistu kaubahallis, kus nende läbimüük on järjest kasvanud,” rääkis Priit Saksing ja pidas vajalikuks tänada kaubahalli töötajaid hea koostöö eest firmaga Soja Foods Baltic.
Konkurssi “Parim toiduaine 2007” korraldavad Eesti Toiduainete Tööstuse Liit ja TTÜ Toiduainete Instituut. Üldvõitjad kuulutatakse välja mai algul toimuval konverentsil.
JAAN LUKAS