Tänavaküsitlus: Kuidas kavatsete veeta Vabariigi aastapäeva?

Jaan, pensionär

Minul mingeid plaane tehtud ei ole. Poeg tuleb koju ja teeme siis üheskoos natuke paremat süüa ja üldiselt sellega meie jaoks pidupäev piirdub. Kindlasti vaatan telerist paraadi. Olen ise kolm aastat Vene kroonus teeninud ja paraad mind ikkagi huvitab. Paraad on võimas, aga meie poistel pole õigeid relvi. Rivisammuga olen mina rahul. Rividrill ei tee veel kellestki õiget sõdurit. Ei ole mõelnud sellele, et kohapeale paraadi vaatama minna. Ma vaatan ka presidendi vastuvõttu.

Maret, pensionär

Katame koos abikaasaga aastapäeva puhul laua ja vaatame telerist aastapäevale pühendatud saateid – paraadi ja presidendi vastuvõttu. Rongiga saaks küll Tallinnasse paraadi vaatama minna, aga me ei ole rändajad inimesed. Abikaasa on sellest rohkem huvitatud kui mina. Täna (eile) tähistan oma 75. juubelit. Meil pole kavatsust sel puhul kuhugi kodust välja minna ja ega siin Jõgeval tegelikult kuhugi minna olegi. Minu arvates võiks Vabariigi aastapäeva puhul Jõgeval olla ühine hommikune pidulik lipu heiskamine. Minu abikaasa on ühist lipu heiskamist juba ammu soovinud.

Kairi, tikkija

Mina küpsetan laupäeval aastapäevaks tordi. Naaber tõmbab siis lipu vardasse. Meil endal kahjuks lipumasti ei ole, aga lipu paneme ka ise lehvima. Meiegi vaatame nii paraadi kui ka presidendi vastuvõttu. Paraad huvitab eelkõige seetõttu, et üks lastest on kaitseväes teeninud. Mul poleks midagi selle vastu, et kohapeale paraadi vaatama minna, aga Tallinnasse sõitmine on keeruline. Sellele pole ma kunagi mõelnud, mis saaks siis, kui presidendi vastuvõtule kutsutaks. Mind kui tavalist inimest vaevalt keegi sinna kutsub. Põhimõtteliselt poleks mul selle vastu midagi, kui Jõgeval 24. veebruari hommikul lipp heisataks, iseasi kas ma nii vara puhkepäeva hommikul sinna minna viitsiksin.

Marek, ehitaja

Ilmselt olen sellel päeval tööl. Kui mul oleks vaba päev, siis vaataksin telerist paraadi ja presidendi vastuvõttu. Sellel päeval istuksime koos pereliikmetega pidulikuma laua ääres. Kodust välja minemisele aastapäevaga seoses mõelnud ei ole. Tallinnasse paraadile minekuks on vahemaa liialt pikk. Samas poleks mul midagi selle vastu, et paraadi kohapeal oma silmaga vaadata. Mul poleks midagi selle vastu kui Jõgeval toimuks hommikune pidulik lipu heiskamine. Siis läheksime sinna kogu perega kohale.

 TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus