Sead jagati kaheksale võistkonnale kätte eelmisel õhtul, kaasa võetud barbecue-ahjudesse või vardasse aeti nad enamasti öösel kahe-kolme paiku. ?ürii hindas nii küpsete sigade maitset kui ka nende esitlemist. Maitset hinnati n-ö pimemeetodil, st et ?üriiliikmed said maitsta markeeritud karpidesse pandud lihatükke, teadmata, millise sea küljest üks või teine lõigatud.
Maitselt parima sea suutsid, nagu mullugi, küpsetada Türi Pritsumehed, eriauhinna parima esitluse eest sai Trivento BBQ Symphony.
Türi Pritsumeeste võidusiga kingiti Paunvere väljanäituse korraldajatele, ülejäänutest said maitseproovi võtta kõik soovijad.
Tervete sigade küpsetamise võistlus lõpetas aprillis alanud seitsmeetapilise võistlussarja, mille eelmistel võistlustel oli tulnud küpsetada kana, kala, ribi jms.
?Sarja võitsidki Türi Pritsumehed. Tuleval aastal lähevad nad USAsse San Diegosse barbecue maailmameistrivõistlustele,? ütles Eesti Barbecue Assotsiatsiooni asesekretär Maanus Aasa.