Soya Foods Baltic OÜ ja AS Põltsamaa Felix pälvisid tunnustuse

Osaühing Soya Foods Baltic oli ainus eelmisel aastal tegevust alustanud ettevõte, mille tooted võitsid auhinna Eesti Toiduainete Tööstuse Liidu ja Tallinna Tehnikaülikooli Toiduinstituudi poolt korraldatud konkursil “Parim toiduaine 2007". Tallinnas Olümpia hotelli konverentsikeskuses neljapäeval toimunud Toiduainetööstuse Aastakonverentsil “Kes ja kuidas kujundab toiduainetööstuse arengusuunad” autasustati ka konkursil “Parim toiduaine 2007 ” osalejaid. Konkursile oli esitatud 150 uudistoodet 38 ettevõttest. Autasud võitjatele andsid üle põllumajandusminister Helir Valdor Seeder ja ministeeriumi kantsler Ants Noot. Esikoha pälvis kirsimaitseline dessert, mida valmistatakse osaühingus Põlva Piim Tootmine Mumuu kaubamärgi all.

Hõbemärgiga autasustati ka osaühingu Soya Foods Baltic Peetris asuvas ettevõttes valmistatavaid SO soja tofukuubikuid Itaalia kastmes. SO naturaalne sojamajonees pälvis hõbemärgi kui parim kaste. Samuti tunnustas zürii ka SO soja tilli-peterselli ja küüslauguvõiet. “Teadolevatel andmetel oli Soya Foods Baltic OÜ ainus eelmisel aastal tegevust alustanud firma, kes sellel konkursil nii kõrge autasu sai,” ütles ettevõtte nõukogu esimees Priit Saksing.

Konkursil tunnustati ka Põltsamaa Felixi toodet Pai Smuuti, mis on püreestatud puuviljadest ja marjadest, ilma lisa- ja säilitusaineteta valmistatud mahl.

AS Põltsamaa Felix juhataja Anti Orav oli moderaator ka konverentsil peetud mõttetalgutel “Toiduainetööstuse trendid ja tulevikusuunad”. Arutelu “Toiduainetööstus ja riik” juhatas aga Eesti Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp. “Konverentsil jäi kõlama mõte, et riik peaks eestimaise toiduainetetööstuse arengut igati soosima. Majanduspoliitika kavandamisel peaks arvestama sedagi, et 30 protsenti Eesti toiduainetetööstuse ekspordist hõlmab praegu Venemaa turg, ” märkis ettevõtja Priit Saksing.

blog comments powered by Disqus