Sõiduplaanid on vananenud

Elan Jõgeval ja olen tavaline pensionär. Sõidan bussiga, aga pole kunagi bussijaamas olevale sõiduplaanile erilist tähelepanu pööranud. Kuni seda sundisid mind tegema mu teismelised lapselapsed. Tänu nendele Tallinnast külla sõitnud noortele sain ma teada, et Jõgeva on pommiauk! Nii nad mulle ütlesid. Läksin ise ka vaatama. Paljud inimesed lugesid teadetetahvlit, aga mõned teadsid rääkida, et kirjas olev on paljuski aegunud ja seda plaani ei saa tõsiselt võtta. Üks naine oli õnnetu, et käinud Jõgeval seoses kurva perekondliku sündmusega asjatoimetusi korraldamas ja jäänud maha viimasest Tartu bussist. Keegi lohutas teda, et läheb küll veel üks buss, aga seda pole kirjas. Samal ajal, kui mina seal viibisin, kuses üks mees keset platsi. Mul oli piinlik olla jõgevalane.

Võib-olla tuleks bussijaama panna silt, mis näitab, mitu meetrit on minna linna ainukese kemmerguni. Igal juhul tuleks vananenud sõiduplaanid ära koristada. Mu lapselapsed kinnitavad, et juba Põltsamaal algab inimeste maailm, sest seal on kõik normaalne ja arusaadav. Ma ei julge neile vastu vaielda, aga valus on seda kuulda, sest olen terve pika elu elanud Jõgeval ja armastan oma linna.

Lugupidamisega H.R.

blog comments powered by Disqus