Puurmani tõllakuuris luuakse maitseelamusi

Puurmanis on saanud traditsiooniks koguneda sügisel ja talvel korra kuus sealsesse endisse mõisa tõllakuuri, et valmistada toite ja neid koos maitsta.

Puurmani tõllakuuri on sisustatud kooli õppeköök, mida saavad edukalt kasutada ka täiskasvanud. Ettevõtmisi korraldab Jana Kuusk  ning peagi lõppeval hooajal on neid  juhendanud Triinu Akkermann ja Tauno Laasik Maitseelamuste Kojast.

Käesoleva hooaja lõpuüritusel laupäeval, 28. märtsil valmistatakse erineva täidisega pelmeene, koorekastmes küülikut ja magustoitu nimega  „Peipsimaa talutüdruk“. Millega selle magusroa puhul täpselt tegemist, seda tasuks Jana Kuuse sõnul ise vaatama tulla.

Kolmapäeva ennelõunaks oli end laupäevasele maitseelamuste päevale kirja pannud 16 kindlat osalejat, nende seas viis meest. Jana Kuusk loodab varasema kogemuse alusel, et ilmselt on osalejaid kokku paarkümmend.

Õnneks on ettevõtmisele õla alla pannud ka Puurmani vald, kuid tuleb maksta ka osalustasu. Seekord on see summa 15 eurot inimese kohta.

Jana Kuuse sõnul on plaanis maitseelamuse päevadega sügisel jätkata.  Selleks annab jõudu teadmine, et tõllakuuris omandatud oskusi rakendatakse ka kodudes.

Väikeses kohas aitab toidu valmistamisega seotud ettevõtmisi läbi viia seegi, et inimesed tunnevad üksteist ja teavad, millega keegi tegeleb. Nii on ta varem pöördunud kohaliku kalakasvataja poole, seekord aga võttis kontakti küülikukasvatajaga. Need inimesed on korraldaja kutse ka vastu võtnud ning üritusel osalenud. Kindlasti soovib Jana näha toiduvalmistamispäevadel rohkem mehi. Seepärast tahaks ta uueks hooajaks välja mõelda midagi sellist, mis ka neile enam huvi pakuks.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus