Põltsamaal valmib kauasäiliv lõunaeine

Eesti peakokad ja Orkla Eesti Põltsamaa tehas tõid turule lõunasöögisarja Topz!. Toitudes on kasutatud eestimaist liha ja köögivilja, komponendid on valitud lähtuvalt inimorganismi vajadustest ja retseptid kokku pandud eestlaste maitsest johtuvalt.


Eesti peakokkade ühenduse juhatuse liikme Inga Paenurme sõnul on olnud kauasäilivate toitude retseptide kokkupanemine ja testimine peakokkade jaoks põnev, aga pikk ja keeruline teekond.

„Ülesande püstitus oli inspireeriv, sest isegi kui on väga kiire elutempo, peaks olema maitsev ja toitev lõuna käepärast.“ Retseptide väljatöötamisel osalesid Eesti peakokkade ühenduse liikmed Inga Paenurm, Triin Teesalu, Veronika Eesmann ja Marko Kokmann.

„Toatemperatuuril säilitatava maitsva portsjontoidu valmistamine on olnud meie pikaaegne unistus, mis on nüüd tänu uuele pakendile, tehnoloogiale ja Eesti tippkokkadele täitunud,“ rääkis Topz!’i tootejuht Pille Riin Rimmel.

„Otsisime pikalt sobivat portsjonpakendit, mis sobiks toidu säilitamiseks, taluks kuumutamist ja oleks taaskasutatav ning leidsime selle Ameerikast. Meile teadaolevalt Baltikumis ja Põhjamaades ükski teine tootja seda pakendit ei kasuta,“ selgitas Põltsamaa esindaja. „Kauasäiliv portsjontoit lähtub väiksema ökoloogilise jalajälje jätmise soovist, sest teadaolevalt visatakse poodides ja kodudes kokku ära koguni kolmandik toidust, sest säilivusaeg läheb üle ja toit läheb hukka,“ rääkis Rimmel.

Toidu valmistamiseks kasutatakse olemasolevaid tootmisliine, uude pakkeliini investeeriti 200 000 eurot.

VOOREMAA

blog comments powered by Disqus