Põltsamaa noored köögisaates

Telekoka otsustasid kodunduskallakuga Xc klass ning käsitöö- ja kodundusõpetajast klassijuhataja Eve Oro külla kutsuda selleks, et temalt midagi uut ja huvitavat õppida.

“Võimalike teemadena pakkusime omalt poolt välja pannkoogid ja suupisted, sest mõlema puhul on vaja palju töökäsi ja neid meil jätkub,” ütles Eve Oro. “Näiteks ahjuprae valmistamise juurde mahuks toimetama vaid üks-kaks inimest.”

Kuigi täidisega pannkookide valmistamine on Põltsamaa Ühisgümnaasiumi kodundusklasside n-ö leivanumber, eelistas telekokk siiski suupistete teemat. Ning catering-firma Frens peakokana on Alasi selle teemaga ka väga põhjalikult tegelnud.

Põltsamaa noored valmistasid tema juhendamisel näiteks pähkli-aprikoosi rulaadi, tortilla chipse india stiilis lihasalatiga, Tai-pärast kanaliha rulli, tartaletti aasiapärase merelise salatiga ning puuviljapipette.

“Saime saates osaledes hulga häid ideid,” ütles Eve Oro. “Ja nagu Oleg Alasi ütles, ei üllata viinamarjade ja juustuga ju enam kedagi.”

Saadet salvestamas käis Kanal 2 võttegrupp möödunud aasta novembri keskel. Kuna üksnes ühe saate pärast ei tahetud pealinnast nii kaugele tulla, otsiti ruttu veel teinegi koht, kuhu külla minna. Nii sattus “Köögist kööki” saatesse ka põltsamaalanna Milvi Lojander, kes valmistas Oleg Alasi juhendamisel küpsetatud kalkunifileed röstitud munataimega, jahimehe praekapsast ja pirnikastet. Lojanderite köögis salvestatud saade oli eetris juba novembri viimasel laupäeval. Põltsamaa Ühisgümnaasiumis salvestatud saadet saab siis näha täna kell 12.30.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus