Põltsamaa Felixilt uued kodumaised köögiviljahoidised

Juba lähinädalatel peaks olema kauplustes saadaval Põltsamaa Felixi uued kodused köögiviljahoidised, lisaks kahel erineval moel maitsestatud hapukapsad.

Tootesari Põltsamaa Kodune ongi inspireeritud kodustest maitsetest.

Kõik hoidised on säilitusaineteta ja valmivad köögiviljadest, mis kasvanud Tartu-, Jõgeva-, Pärnu- ja Viljandimaa talunike põldudel. Kokku ostis Põltsamaa Felix uue sarja valmistamiseks talunikelt ca 350 tonni köögivilju.

 

Uued tooted peagi kauplustes

Põltsamaa Felixi turundusdirektori Marek Viiloli kinnitusel peaksid  uute retseptide järgi valmistatud kurgid, hapukapsad ja riivitud punapeet kauplustesse jõudma lähinädalatel. Esmaspäeval, 28. oktoobril esitleti uusi tooteid Eesti toiduajakirjanikele Tallinnas, kus restorani Neikid Resto peakokk neist mitmesuguseid roogasid valmistas.

 

Kapsale lisati veini

Uude sarja kuuluvale hapukapsale on köömnetega antud traditsiooniline kodune maitse, sest paljud perenaised lisavad  hapukapsale köömneid ka kodus. Felixi turundusdirektori sõnul varem köömnetega hapukapsast poest saada ei olnud. Hoopis omapärane on aga retsept, mille järgi lisatakse hapukapsale  veini “Põltsamaa Kuldne”. Felixi turundusjuhi sõnul tasakaalustab vein hapukapsa üldist happelist fooni. Teistele toidutootjatele aga hapukapsale lisamiseks “Põltsamaa Kuldset” ei müüda, see jääb vaid Felixi toote eripäraks. Idee sündis koos Eesti Peakokkade Ühendusega.

 

Kurk kartulikrõpsude asemele

Ka kurgile on püütud uue retseptiga kodusemat maitset anda. Konservile on lisatud äädikat, soola, mustasõstralehti, pipart, küüslauku ehk just neid maitseaineid, mida koduski  marineeritud kurkidele lisatakse. Felixi koduse kurgi marinaad on muide mahedam kui teistel kurgihoidistel.  

Uut “Suupiste kurki” soovitavad maitsemeistrid süüa näiteks kartulikrõpsu asemel või ka näksimiseks õllesõpradele.

Punapeedisalatis on peedid õhukesteks krõmpsudeks laastudeks riivitud. Marinaadile on lisatud nii äädikat, soola kui suhkrut. Põltsamaal on mitmesuguseid hoidiseid valmistatud juba 1920.  aastatest alates, viimasel 20 aastal on valminud köögiviljahoidised Felixi kaubamärgi all. Siiani on Põltsamaa kaubamärki kandnud vaid marja- ja puuviljatooted.

Põltsamaa Felix toodab ja turustab ligi 300 toodet kaheksa erineva kaubamärgi all.

Tänavu jõuab turule üle 25 Põltsamaal valmistatava uue toote.

Põltsamaa Koduse sarja kuuluvad viis uut hoidist

*Põltsamaa Kodune marineeritud kurk

*Põltsamaa Kodune suupistekurk

*Põltsamaa Kodune riivitud punapeet

*Põltsamaa Kodune praekapsas köömnetega

*Põltsamaa Kodune praekapsas “Põltsamaa Kuldsega”

 

Julged maitsed

Neikid Resto peakokk ja Eesti Peakokkade Ühenduse liige Koit Uustalu soovitas Põltsamaa Kodust riivitud punapeeti serveerida näiteks kitsejuustu ja kiluga. “Põltsamaa Koduse sarja maitsed on üsna julged ja seetõttu soovitan ka köögis nendega üsna julgelt katsetada. Koduse tootesarja kurke soovitan teha näiteks /boeuf à la tartare/ stiilis veiseliha ja meega ning praekapsast hautada pannil, lisades õunaviile. Serveerida sobib koos lõhega,” ütles Uustalu.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus