Pajusi veinitehas valmistab kaht uut veini

Pajusi veinitehases tegutseva aktsiaseltsi Nurga tegevdirektor Valeri Voronkin märkis, et iga firma peab aeg-ajalt turule uusi tooteid tooma. “Nii hakkasimegi valmistama veine “Rubin” ja “Zolotoje jabloko”. Mõlemad veinisordid on tarbijatele varemgi tuntud, nende retseptid pärinevad Venemaalt.

Pajusis piiritusveine ei tehta

Veinide valmistamisel kasutame aga toormeks Leedus tehtud naturaalse õuna- ja arooniamahla kontsentraate. Aroonia annab “Rubinile” punase värvuse. Veinid läbivad normaalse käärimisprotsessi, seega pole tegemist piiritusveinidega,” ütles ettevõtja.

Esimese partiina villiti aktsiaseltsis Nurga uusi veine 0,7 liitrilisse pudelisse kokku 10 000. Kui kauba vastu tuntakse huvi, hakatakse edaspidi veelgi rohkem “Rubini” ja “Zolotoe jablokot” valmistama. “Täpsemalt selguvad turu vajadused paari kuu vältel,” märkis Valeri Voronkin.

Uute veinide müümisega alustati Tallinnas ja Tartus ning teisteski Eesti linnades. Jõgevamaal toodi uued veinid esimesena turule Põltsamaal. Voronkini sõnul peaks veinid peagi jõudma ka Jõgeva poodidesse. Firmajuht lisas, et konkurentsis püsimiseks peab ettevõte oluliseks veinide turustamist võimalikult soodsate hindadega.

Teisel poolaastal viinamarjaveinid

Lisaks uudistoodetele jätkab Pajusi veinitööstus ka tuntud veinide “Renett”, “Mustsõstra”, “Aromaat”, “Tikker” ja viina “Nurga” tootmist. “Tänavu teisel poolaastal on plaanis hakata tegema ka viinamarjaveine. Kui meil on tootmises juba kaks-kolm uut veinisorti, peame mõttekaks tutvustada oma toodangut ka messidel ja teistel ettevõtlusüritustel,” lausus Valeri Voronkin.

“Mullu uuendasime tootmishoonet, mille kohandasime vastavalt hügieeni- ja toiduohutusnõuetega, mida näevad ette Euroopa Liidus kehtivad eeskirjad. Head nõu tootmise nüüdisajastamiseks saime Jõgevamaa Veterinaarkeskusest Regina Lõokeselt. Et aga mullu tuli investeerida vananenud tootmise uuendamisse, mistõttu arvestavast kasumit pole veel saadud,? kinnitas ettevõtte juht.

Põltsamaalane Paul Reha, kes juhtis Pajusi veinitööstust siis, kui ettevõte veel Pajusi kolhoosile kuulus, on ettevõtte käekäiguga rahul. ?Tegelesin veinitootmisega üle kolmekümne aasta. Vabrik sai ihu ja hingega üles ehitatud. Mitmedki maapiirkondade toiduainetetööstuse ettevõtted on tänapäeval pankrotistunud ja oma tegevuse lõpetanud. Mul on hea meel, et veinitootmine jätkub Pajusis praegugi. Usun, et uued ettevõtjad suudavad hoida pikaajalisi veinitootmise traditsioone ja Pajusi veinide head nime,? kinnitas Reha.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus