Pajusi Lihatööstuse põhitoodanguks on sült ja pasteet

Eelmisel aastal tehti Pajusi lihatööstuses remonti. Tehnoloog Toomas Teppo sõnul oli see vajalik ehituslike nõuete täitmiseks, mida Veterinaaramet peab oluliseks tunnustuse andmisel.

Pajusi Lihatööstuses on praegu loobutud vorstitoodete ja sinkide valmistamisest. Ei tööta ka eeltöötlustsehh. Praegu tehakse vaid kulinaariatooteid, pasteeti, sülti ja mõningaid kuumtöödeldud hakktooteid. «Perenaiste elu on muutunud kiireks ning sülti ja pasteeti ei ole paljudel aega kodus keeta, « ütles Toomas Teppo.

Uute toodetena üritab ettevõte oma klientidele pakkuda rohkesti käsitsitööd nõudvaid lihatooteid, mida seetõttu ei valmista suuremad lihatööstused. Lihatööstuse omanike sõnul osutub probleemiks taoliste toodete kõrgem hind. «Tarbija on muutunud üsna hinnatundlikuks,« kinnitas Teppo.

Tehnoloog ei välista, et kunagi hakatakse Pajusis taas vorsti ja sinki valmistama, milleks on vaja aga suuremaid investeeringuid. «Praeguse väikse tootmisvahu juures ettevõtte selliseid investeeringuid teha ei suuda,” märkis Toomas Teppo.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus