Mis tõi teid Võtikvere raamatukülla?

Mihkel Nõmberg, väikeettevõtja Tormast:

?Olen raamatupidudel pidevalt käinud ? eks ma püüan ka oma vaimu kõrgemale tõsta ja kõigega kursis olla. Ostsin mõne uue ja huvitava raamatu, näiteks ?Põhjamaa linnud?. Olen eluaegne jahimees ja linnud on mind alati huvitanud. Varem olin kirglik linnujahimees, kahju, et nüüd ei tohi enam nepijahti pidada. Võtikveres on raamatud tunduvalt odavamad kui poes, andis isegi hinda alla kaubelda. Veel jäi silma ?Maailma usundid?, võib-olla ostan ka selle ära. Pidevalt loen ka ilukirjandust, sest pensionäril on aega küll, aga neid raamatuid toon ma raamatukogust. Ostan neid raamatuid, mis on jääva väärtusega, mida tahan pidevalt lugeda ja saan pärandada oma lastele.?

Ella Kraav, luulehuviline Rakverest:

?Tulin Võtikverre selleks, et olla luule sees ja kenade inimeste keskel. Ja suur huvi, et kuidas suudab üks väikene küla teha nõnda suuri asju. Olen siin esimest korda, kuid raamatupeole tulek oli mul suur unistus. Jalgsi ju nii kaugele ei tule, hobust mul ei ole, aga nüüd sai tänu miniale unistus teoks. Suur sündmus oli esmakohtumine Jaak Jõerüüdiga. Kohtumine kaevurakkel ? ma võiks sellest luuletuse teha, aga see tuleb hiljem. Lisaks Jõerüüdi raamatule ostsin veel Tiina Sääliku luuleraamatu ?Elu on aasta?. Autor on mulle küll tundmatu, kuid tema luule hakkas mulle meeldima.?

Ülle Tooming, Avinurme hariduse- ja kultuuriseltsi Nurmetuled esinaine:

“Põhiline ajend oli Imbi Paju ja raamatud. Imbi on mu hea lapsepõlvesõbranna ja tema tehtud üritustest tahan ma alati osa võtta. Kindlat raamatuostusoovi mul polnud, aga ma tean ? kui on raamatuid, siis ma midagi ikka leian. Kott ongi juba raamatuid täis ja rahakott pooleteise tuhande krooni võrra tühjem. Kõigepealt ostsin paar rootsikeelset ja suure aiakujunduse raamatu. Poeg sai isamaasõja-teemalise raamatu, minia aga Harry Potteri kõik osad.?

Mati Juhanen, õppinud metsnik Võtikverest:

“Olen siin sünnist saati elanud ja mulle see koht meeldib. Hea, et külaelu edasi areneb, vahepeal oligi see soiku jäänud. Päris hea tunne on oma külas vaadata, millised uued raamatud on välja antud. Mind huvitab rohkem jahinduse ja metsanduse alane kirjandus, looduseraamatud, suurmeeste elulood ja naljaasjad, aga Harry Potterit ma küll ostma ei hakka. Raamatute jaoks ei ole mul kahju rahakotti tühjendada, pealegi ongi raha selle jaoks, et seda kulutada. Igal raamatupäeval olen midagi ostnud. Täna on jäänud silma ?Salaküttide ja metsavendade radadelt? ja raamatuke metsaharidusest. Raamatukogust ei taha ma raamatuid laenutada, sest mulle ei meeldi lugeda äranäperdatud raamatuid.?

ARDI KIVIMETS

blog comments powered by Disqus