Millisena näevad lapsed tulevikus Jõgeva linna

  

Jõgeva Gümnaasiumi IV a klassi õpilased käisid varakevadel ühiskonnaõpetuse tunni raames külas Jõgeva linnavalitsuses. Lapsed panid kokku ja kinkisid omaloomingulise raamatu, mille teemaks tuleviku Jõgeva. Oma mõtteid kodulinna tulevikust on nad nõus jagama ka Vooremaa lugejatega.

 

Minu kodulinn on Jõgeva. Mulle meeldib see linn, ta on väike ja armas. Ma soovin, et linn oleks suurem ja tulevikus sarnaneks Tallinnaga.

Kristo Lillepärg 

Mulle meeldib Jõgeva linn. Siin on palju ilusat, mida teistes linnades ei leidu. Mulle meeldivad eriti vanad majad, need on toredad. Ja mina arvan, et nendes majades oli kindlasti ilusaid mälestusi. Need, kes on Jõgevale need majad ehitanud, peaksid olema uhked enda üle. Kuigi mina pole Jõgeva linnas sündinud, saan ma seda linna ainult kiita.

Catlin Saar 

Mulle meeldib Jõgeval, sest siin ei juhtu palju õnnetusi. Ma loodan, et siia ehitatakse veel toredaid kohti. Tuleviku Jõgeva võiks olla jalakäijate sillaga üle raudtee, sest mind häirib, et mõnikord kooli minnes peab rongi taha ootama jääma.

Reelika Laredei 

Mulle meeldib meie linnas kõik. Ma soovin, et  Jõgeva oleks kõige rikkam.

Sandro Pihlak 

Meie linnas on hea olla, sest siin pole eriti kuritegevust olnud. Mulle ei meeldi see, et hinnad on liiga kõrged, neid võiks võtta 80 protsenti odavamaks. Ma soovin oma linnale kõike head. Tulevikus võiks Jõgeva olla nagu Tallinn.

Tanmar Sirel 

Meie kodulinnas meeldib mulle meie kool ja Puiestee tänav. Mulle ei meeldi vanad ja põlenud majad. Mina tahaksin, et meie kodulinn oleks tulevikus ilma nendeta. Ja bussijaam võiks olla ilus.

Benjamin Hiienurm 

Projekt “Noorte põld”

Põld on sellepärast, et ta asuks tühjal põllul, mis asub Tähe tänava kõrval. Seal oleks: Skatepark, McDonald’s, turnimiskohad ja palju muud. Mõte tuli sellest, et elan seal lähedal ja see põld on nii tühi ja kuna Jõgeval pole praegu midagi erilist noortele.

Urmo Olesk 

Meie linnas on ilusad poed ja majad. Mulle meeldib Jõgeva. Aga mind häirib see, et mõned inimesed panevad majad põlema ja viskavad poe aknad katki. Ma soovin linnale, et need pahad inimesed kinni võetakse. Tuleviku Jõgeva võiks olla ilus ja korras.

Anette Uiga 

Jõgeva linnas on hea see, et siin on tore kool, võimalus trennis käia, väike liiklus ja vähe müra. Linn on roheline, siin on jõgi ja pargid. Kehv on see, et siin on vähe töökohti. Tuleviku Jõgeval võiks olla rohkem lapsi, lõbustuspark ja veepark, kus saaks ujumas käia.

Siim-Sander Lõoke 

Mulle meeldib oma kodulinnas uus staadion, muusikakool, lahked inimesed ja ilusad uued poed. Mind häirib see, et inimesed viskavad väga palju prahti maha. Ma soovin oma linnale seda, et siin oleks ujula. Minu tuleviku Jõgeva võiks olla samasugune, ainult natukene rohkem inimesi.

Laura Mikk 

Ma soovin oma linnale, et viadukti juures olevale põllule võiks ehitada ronimisplatsi, uisuplatsi, rularambi, korv- ja võrkpalliplatsi ning ujula.

Kermo Kiisler 

Minu kodulinn on Jõgeva. Selles linnas on väga-väga palju head. Siin pole autode tossu nii palju kui Tallinnas. Siin saab metsas käia loodust vaatamas. Väikesel jääplatsil saab ka talvel liuelda ning suurel staadionil joosta. Soovin, et Jõgeva oleks igavesti sama ilus ja turvaline linn. Tuleviku Jõgeval võiks olla rohkem rohelist, autode sild teise koha peal — muidu peab suure ringiga üle raudtee sõitma. Jalakäijate sild teeks nende ülekäigu ohutumaks.

Johanna- Riinu Annuk 

Jõgeva on ilus, väike, rahulik  ja puhas linn. Jõgeva linnas on ilusat palju, aga eriti ilus on minu arvates Jõgeva kultuurikeskus. Tuleviku Jõgeva võiks olla suurem. Linna vanemad ja koledamad majad võiksid olla renoveeritud. Jõgeva linnas võiks olla muuseum, kus oleksid Jõgevale tähtsad asjad. Veel võiks olla suur ja uhke raamatukogu. Kuid ma sooviksin, et Jõgeva jääks ikka rahulikuks ja puhtaks. Ma õnnitlen Jõgeva linna 70. aastapäeva puhul!

Merilin Vipper 

Meie linnas on ilus linnavalitsus. Mulle meeldib see, et linna tänavad on valgustatud. Linnas võiks olla viadukt, millest inimesed saaksid üle käia, et ei peaks rongi taha jääma. Ma soovin meie linnale edu.

 Laura Perm 

Meie linn on väike ja rahulik, kus on häid inimesi. Mulle meeldib see, et inimesed proovivad teha linna ilusamaks purskkaevuga. Soovin linnale sünnipäeva puhul kõike head. Tuleviku Jõgeva võiks olla puhas, rahulik, aga veidi suurem.

Hanna-Riin Guske 

Mulle meeldib see, et igale poole jõuab jalgsi või rattaga. Linnas võiksid olla jalgrattateed, et inimestel oleks siin hea ja turvaline elada. Suures pargis võiks olla tiik, kus ujuvad pardid ja kalad.

Taavi Pint 

Mulle meeldivad Jõgeval kõige rohkem Jõgeva Gümnaasium ja muusikakool. Kõik inimesed, kes elavad Jõgeval, on väga toredad. Ma sooviksin oma linnale suurt ujulat. Ma arvan, et tuleviku Jõgeva võiks olla huvitav ja põnev, näiteks poed huvitava kujuga või pargid.

Stina Heinola 

Laste mõtted pani kokku

õpetaja KAIT METSLA

blog comments powered by Disqus