Märt Kurik ? noor võimekas diskor Tabiverest

Kuidas Sa, Märt, end tutvustaksid?

Ma olen täitsa tavaline 17-aastane eesti noormees. Mulle meeldib muusika. Elan Tabiveres ning õpin sealses gümnaasiumis.

Kuidas tekkis Sul huvi diskoritöö vastu ning kes oli Sinu esimene õpetaja? Kelle käe all oled Sa viimasel ajal seda tööd õppinud?

Huvi muusika vastu tekkis mul umbes 10-aastaselt. Lindistasin vana lindimakiga igasugust jama.

Diskorluse vastu tekkis mul huvi koolipeol, kui ma olin umbes 13 aastat vana. Päris täpselt ei mäleta, kuidas ma sain diskorina oma esimesed sammud tehtud. Ma arvan, et küsisin tollaselt meie kooli diskorilt Lauri Aunapilt nõu, kuidas ja mis. Tema käe all õppisin ma umbes aasta ning seejärel tegutsesin umbes aasta omapead, kuni tutvusin Imre Mihhailoviga. Tema käe all olen ma õppinud umbes kaks pool aastat ning viimasel ajal olen nõu ja abi saanud ka Imre Tõekaljult.

Mis Sind diskoritöö juures köidab?

Paljud asjad: helitehnika, ilusad tüdrukud, mingil määral ka närvipinge. Diskorluse juures on oluline ka kuulsusejanu. Olen jaganud oma lühikese karjääri jooksul juba ka autogramme.

Oled diskode maailmas neli aastat tegutsenud. Mitu pidu Sa oled teinud?

Olen läbi viinud  umbes kakssada pidu. Toimunud on need enamasti Jõgevamaal, peamiselt Tabiveres. Viiel korral olen käinud ka maakonnast väljas, Avinurmes ja Ulvil rahvast tantsutamas. Nende pidudega võib rahule jääda, kuigi alati võiks parem olla. 

Osalesid tänavu ka Jõgevamaa diskorite suvepäevadel, millised on Sinu mälestused sellest?

Äge oli olla ühes nimekirjas koos kogenud diskoritega. Olin esimesena puldis, ehkki oleksin tahtnud olla kusagil keskel, aga polnud viga olla ka peo avalöögi andja.

Alustad mõne päeva pärast 11. kooliaastat. Kas Su tulevik on hele?

Hetkel veel ei tea. Natukene on aega veel mõelda, aga midagi peab edasi tegema. Diskoritöö ei ole edaspidi kindlasti peamine.

Räägime Sinu lemmikutest muusikamaailmas.

Lemmikuid on mul palju. Muusikastiilide poolest kisub klubimuusika poole. Kuulan kõike peale drum and bassi ja hardstyle?i. Eesti muusikast kuulan Terminaatorit ja Smilersit, käin  meelsasti ka kontsertidel. Loomulikult meeldib ka A-Rühm.

Suvi on läbi saamas, aga mis kuuluvad Sinu meelest õige suve juurde?

Peamiselt päike, rand, hulgaliselt vabaõhuüritusi ja muidugi ilusad tüdrukud. Seni, kuni isiklikku transpordivahendit veel pole,  veedan vaba aega peamiselt Tabiveres Saadjärve ääres.  Vabaõhuüritustest kuuluvad minu kavva kindlasti Palamuse suvepeod.

Diskor Imre Mihhailov märgib:

Märdiga oleme koostööd teinud mitu aastat.

Juba alguses oli näha,  et ta on lootustandev talent, kes tunneb siirast huvi pidude korraldamise vastu.

Rõhutama peaks Märdi tehnikalembust, ta tunneb huvi tehnika ülespaneku, heli reguleerimise, valguslahenduste leidmise vastu. Samuti teeb ta hea meelega helitehnikutööd. Minu teada on ta aastaid olnud Tabivere Gümnaasiumi helitehnik.

Märt Kuriku nime peab kindlasti meelde jätma, sest seda võib tulevikus kohata suurürituste ja klubide meelelahutusprogrammides.

BIRGIT KASTEPÕLD

blog comments powered by Disqus