Aasta parim koduleib jõuab poelettidele

Eesti vanima leivaküpsetaja Leiburi algatusel korraldatud konkursi “Leiburi Leivategu” võitja Allan Toodo peenleiva esimene partii jõudis Eesti poodidesse, teatas Leiburi turundusjuht.

Kohaliku leivakultuuri edendamiseks korraldab Eesti vanim leivaküpsetaja Leibur iga-aastaselt konkursi parima kodus küpsetatud leiva leidmiseks. Võiduleib lisatakse Leiburi tootevalikusse ja muutub kättesaadavaks kõikidele eestimaalastele.

“2015. aasta oli “Leiburi Leivategu” konkursi ajaloos erandlik, sest esimest korda pidid võistlejad küpsetama peenleiba ja esmakordselt sai konkurss meesvõitja – Pärnumaa leivaküpsetaja Allan Toodo!” ütles Leiburi turundusjuht Annika Oja.

Allan Toodo pääses konkursi finaali kaks aastat järjest: 2014. aastal jäi ta finaalis teiseks, kuid eelmisel aastal tuli kindel võit. Allani leiva eripäraks ja võiduvõtmeks sai pomerantsi kasutamine, kusjuures tema jaoks oli peenleiva küpsetamine esmakordne katsetamine.

“Olen minu retsepti järgi Leiburi poolt küpsetatud leivaga väga rahul – selle maitse on küllaltki minu käsitsi küpsetatud leivale sarnane. Uhke on olla, kuigi ma ei ole veel asja suurusest lõplikult aru saanud,” jagas muljeid Allan Toodo. Tema sõnul oli ka tuttavate tagasiside kiitev ning ta usub, et esimesed partiid ostetakse kiiresti ära. “Pärnus kindlasti, sest mul on üsna suur tutvusringkond – ennustan väga head läbimüüki!” lisas Toodo.

“Pomerants ehk mõruapelsin on Eesti leivavalikus unikaalne tooraine, mis annab leivale põneva – veidi mõrkja, aga samas mahlaka nüansi, mis haakub hästi peenleiva magushapu maitsega. Sellist maitset Eesti leivalettidel seni pole olnud ning loodame, et tarbijate uus toode meeldib,” lisas Annika Oja.

Allani peenleib pomerantsiga lisandus Leiburi koduleibade valikusse 17. mail. Tänasest on leib müügil Prisma ja Selveri kauplustekettides, aga alates juunist peaks toode olema kättesaadav pea kõikides super- ja hüpermarketites üle Eesti.

Allani peenleib on e-ainete vaba, traditsiooniliselt kääritatud juuretisega ja kiudainerikas – kiudaineid on tootes enam kui kuus protsenti ning kõrgem kiudaine sisaldus on hea seedimisele.

“Leiburi Leivategu” konkurssi korraldatakse alates 2012. aastast. Igal aastal premeeritakse konkursi võitjat 1500 euroga ning võiduleib võetakse Leiburi sortimenti. Kokku on nelja aastaga esitatud “Leiburi Leivategu” võistlustele ligi 300 leiva retsepti kõikjalt Eestist. Esimese “Leiburi Leivategu” võitjaks osutus Triin Kuus Põltsamaalt leivaga “Triinu Rukkileib”. 2013. aasta võitja oli Eha Karus Jõhvist “Eha Hommikuleivaga” ning üle-eelmisel aastal võitis konkursi Eve-Kati Mägi Elvast endanimelise seemneleivaga.
Vooremaa