Mahetootmise teemaline loodusõhtu 12. mail Jõgevamaa gümnaasiumis

Selle hooaja viimane loodusõhtu toimub teisipäeval, 12. mail algusega kell 18 Jõgevamaa gümnaasiumis, teatasid korraldajad.

Teemaks on mahepõllundus/mahetootmine, mida võib pidada väga heaks jätkusuutliku ja loodussõbraliku tegutsemise-majandamise näiteks. Säästvast arengust räägitakse küll palju, kuid tegusid on vähe. Mahepõllundusest kui säästva arengu põhimõtete järgi majandamisest tuleb rääkima suurte kogemustega praktik Jõgevamaalt – Margo Mansberg. Tema on mahetootja juba aastast 1992 ning lisaks tegutsemisele on on ta mahepõllumajanduse valdkonnas olnud teistele tootjate ka nõustajaks ja koolitajaks. Meil on võimalus tema teadmistest ja kogemustest osa saada! Kuidas on mahendusega Eestis tervikuna? Jõgevamaal? Miks selline seis? Miks ja milleks üldse mahetootmine? Neile ja paljudele teistele küsimustele saame vastused juba loodusõhtul. Hiljaaegu ilmus Margo Mansbergist artikkel, mille vahendusel saate veidi aimu tema tegemistest.

http://pluss.postimees.ee/3117025/margo-mansberg-teadlasehingega-talupidaja Ta

on ta koostanud ka infomaterjale:
http://www.maheklubi.ee/upload/Editor/Trykised/42031_laia_reavahega_teravili.pdf
Jätkame sel kevadel veelgi, sest keskkonnaamet pakub ühe väliseminari mai lõpus-juuni algul, kus tutvume aasta puudega ja taimeriigis toimuvaga, ilmselt Luual. Juhendajaks Evelin Saarva.

Vooremaa