Küsitlus: Kas veedate suvepuhkuse Eestis või sõidate vihma eest soojale maale?

Arvi Tupits, Eesti Viljasalve juhataja

Minu suvi möödub töötades. Puhkust mul sel suvel üldse ei ole. Aga vihmane suvi mõjutab välismaale puhkama minekut ja ei mõjuta ka. On ju erinevaid inimesi, aga ma arvan, et välismaale ei minda ilma tõttu, vaid pigem seiklushimust.

Päris paljud veedavad suve ja puhkust kodumaal. Ja paljud loodavad, et Eestissegi jõuab päikesepaisteline ja soe suvi. jõuab Nende hulka kuulun ka mina.

Viktor Svjatõ?ev, Jõgeva linnapea

Minu puhkus algab kaheteistkümnendal juulil ja plaanis on esialgu sõprade külastamine Soomes ja remondi tegemine kodus. Ilm väga puhkuseplaane ei mõjuta. Sõpradega Soomes on juba kokku lepitud ja see ei sõltu ilmast. Vihma pärast ei hakka ma nüüd küll välismaale minema. Veedan ikka enamiku puhkusest kodus. Kui on kole ilm, saab ju siseruumides remonti teha ja kui on ilus, siis saab välitöid teha.

Ene Ilves, keskkonnateenistuse kalandusspetsialist

Suvi möödub töiselt. Mul on puhkus juba ära olnud. Veetsin selle ikka kodumaal. Minu tutvusringkonnas on küllneid, kes plaanivad suve jooksul välismaal käia, kuid enamik neist mitte ilma pärast, vaid ikka soovist ringi reisida ja uusi maid näha.

Ma arvan, et ilmaolud ei mõjuta kellegi puhkuseplaane ja keegi ju ei tea ette, milline ilm tuleb nädala pärast. Selle järgi ei saa mingeid plaane teha.

Kerli Rudissaar, Vooremaa kaunitar 200

Sellel aastal veedan ma oma suvepuhkuse kindlasti Eestis, sest käin terve selle suve tööl ning lisaks olen modelliks ühes Tallinna modelliagentuuris. Tööst ei jää nii palju aega üle, et välismaale reisima minna. Eestis on ka palju teha ning saab sõpradega koos olla, välismaale kõik kaasa tulla ei saaks. Suvel on plaanis palju mööda Eestit ringi reisida, et õppida kodumaad paremini tundma. Täpselt veel ei tea, milliseid üritusi veel külastan, kuid kindlasti kavatsen kohal olla Sun Dance Music festivalil, Rock Race?l, American Beauty Var Show?l ja Freedom Paradel.

Lea Isotamm, Palamuse õpetaja

Veedan suve Eestis oma kodus, hakkan ahje ehitama. Mul on isa siin ning ka lapselapsed. Ma ei taha välismaale minna, ma ei kannata eriti bussisõitu. Kui ei pea ekskursioonile minema, siis ma ka ei lähe. Eestis on ka palju ilusaid paiku. Olen käinud Mehhikos ja Panamas. See on minu jaoks elu suurim ja väga vahva reis.

Gennadi Kulkov, Mustvee linnapea

Plaanin oma suvepuhkuse veeta välismaal, sest seal on soojem. Lähen lõunasse. Pole veel kindel, kas lendan Aafrikasse või Brasiiliasse. Tahan minna mere äärde. Eestis meeldib puhata Peipsi rannikul, Pärnus ning Saaremaal. Soovitan teistel reisida Taisse. See on väga huvitav riik. Seal on soe, ilus, huvitav.

Küsitlesid EEVA PAJUMÄGI ja BIRGIT KASTEPÕLD

blog comments powered by Disqus