Külma ilma kiuste läheb purki 2000 tonni kurki

Kurgihooaja alguses värvati Põltsamaale täiendavalt 150 töötajat, millega kolmekordistus ajutiselt Orkla Eesti tehase töötajate arv. Kokku läheb tänavu purkidesse 1500 tonni Eesti ja ekspordi tarbeks 500 tonni välismaist kurki.

Eesti turule mõeldud kurgid jõuavad Põltsamaale kümnelt kohalikult kurgikasvatajalt peamiselt Viljandi- ja Pärnumaalt. Kevadel jagati partneritele välja spetsiaalse sordi seemned ja esimene saak on praeguseks valminud. Lisaks Eesti turule valmib kurki ka ekspordiks – Soome, Rootsi, Lätti ja Leetu.

„Praegune ilm kurgi kasvamist ei soosi, hetkel on liiga külm nii öösel kui ka päeval,“ märkis Orkla Eesti toidu ja jookide valdkonna turundusdirektor Marek Viilol. „Suve algus oli soe ja näiteks maasikasaak varane ja rikkalik, aga kurk tahab kasvamiseks soojust kogu juuni- ja juulikuu, aga hetkel soojust napib. Seetõttu on ka saak hilisem ja tagasihoidlikum. Samas vajaliku koguse saame eelduslikult ikka purki,“ lisas Viilol.

Põltsamaal pannakse tänavu purki 2000 tonni kurki, kokku valmib üle kolme miljoni purgi hoidiseid. Tööprotsesse on osaliselt automatiseeritud ja lisatööjõudu on palgatud vähem kui varasematel aastatel, kuid ajakriitilise ja mahuka töö tõttu on lisajõudu siiski värvatud nii erinevatest Eesti piirkondadest kui ka Ukrainast.

VOOREMAA

blog comments powered by Disqus