Teisipäevases lehes oli juttu Palamuse laadal korraldatud võistlusest, kus selgitati välja Kesk-Eesti parim supp. Selle tiitli sai endale hapukapsa püreesupp, mille keetis ja tõi laadale Maire Kõuts Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist. Autori nõusolekul avaldame ka maitsva toidu retsepti, et kõik seda ise proovida saaksid.
Hapukapsa püreesupp Olustvere muudu
Tu ruug sobis enne päämist süüki. Võid anda toda ka väljastpoolt mede maale tulnutele.
Hapukapsas 100 g
Sealihapuljong või vesi 150 g
Porgand 25 g
Rõõsk koor 35%-line 100 g
Või 50 g
Sool
Suhkur
Maitseroheline
Väljatulek: 350 g
Hapukapsas ja porgand panna puljongiga (veega) keema, lisada soola, pipart maitse järgi. Keeta, kuni kapsas ja porgand on pehmed. Saadud keedus püreerida ning lisada juurde või ja rõõsk koor, seejärel kuumutada keemiseni. Keeta tasasel tulel 10 minutit ja maitsestada lõplikult (sool, pipar).
Serveerida maitserohelise ja lehttainast küpsetisega.
Jätku leiba!