Kuidas suhtute Elistvere Loomapargi võimalikku sulgemissse?

Valdi Reinas, Palamuse rahvamaja juhataja

Ma olen täitsa vastu! Ma arvan, et riik teeb vea. Tegemist on kõige külastatavama kohaga Jõgevamaal. Ilmselt on selle taga ikkagi poliitika. Kellelegi on vaja ära panna. Riik peaks leidma selle jaoks raha turistide rahadest. Olen seal hästi palju käinud just külalistega. Elistverel on, mida näidata. Mulle kohe üldse ei meeldi see mõte.

Malle Aia, raamatupidaja

See on halb, see ei lähe mitte. Kindlasti ei peaks sulgema. Kuidas nii sai juhtuda? Kas nad ei saanud enda eest seismisega hakkama? Ma olen seal käinud esinemas. Meile meeldisid metssead. Sellest saab küll kahju olema…Tegemist on ju kohaga, tänu millele paljud seda piirkonda üldse teavad. “Jõgeva,” öeldakse. “Aaa… see on seal Elistvere lähedal”.

Väino Trees, bussijuht

Issand jumal, see ju päris tobedus! Ma ise ei ole seal käinud, kuid olen õpilasi sinna viinud. Kui Elistvere kinni panna, siis pole lastel kohta, kus lehmagi vaadata. See on täielik lollus selle suurt külastatavust silmas pidades. Nagu välk selgest taevast…

Vello Leivategija, zootehnik

Ei tohiks kinni panna. Loomapargi jaoks tuleks ikka raha leida, need ei tohiks ju nii suured summad olla. Seal on päris palju loomi ning neid ei saa enam metsa lahti lasta. Juba kümme aastat on Elistvere vastu pidanud… Koha, mis on nii hästi käima pandud, peaks ikka alles jätma. Olen 50 aastat loomakasvatuses töötanud. Vajadusel olen ka Elistveret söödaga aidanud. Ilmetist on kahju. Tema selle rajas ja on seda töös hoidnud. Vanem mees ka juba. See läheb talle ju hinge.

Kadri Raudsepp, kodune

Väga paha mõte. Suvel käin seal kogu aeg. Talvel oleme käinud ilveseid lumepallidega loopimas. Et nad välja tuleksid ja ennast näitaksid. Ja karuga oleme müranud. Teisel pool aeda muidugi. Ma arvan, et siinkandis peaks ikkagi midagi sellist olema nagu Elistvere. Pargi ja purskkaevu jaoks leitakse raha, aga sellise koha jaoks nagu Elistvere mitte.

Berit-Bärbel Rebane

blog comments powered by Disqus