Kui häda käes, siis abi kaugel

Pidin minagi nädalake tagasi tundma paljudele juba tuttavat tunnet, et kõige parem viis ilmas elada on ilma ühegi haiguse või hädata. Ei õnnestunud ka mul välise sekkumiseta oma murele lahendust leida. Häda oli seekord selline, et perearsti, kelle jutule on hõlpsam saada, abist ei piisanud. Nii asusin otsima võimalust, kuidas ja kus saaksin kiiremini erialaarsti jutule, sest mu haigusekene hakkas juba elu segama.

Olen sissekirjutusejärgne põlvalane, aga enamiku tööpäevadest, kui vastuvõtud toimuvad, olen Jõgeval. Õnneks on siiski nii, et ma ei pea ilmtingimata minema arsti juurde oma kodukohta. See on hästi korraldutud.
Ainuke saadaolev vastuvõtuaeg Põlvas oli aprillikuus. Mõelda vaid, oodata tuleb aprillini! Jõgeval oli küll olukord natuke parem, kuid ajad olid pakkuda kõik siis, kui pidin olema Põlvas. Jää või hätta.
Mulle justkui meenus kuskilt, et haiglate võrgustumine ülikooli kliinikumiga nii Jõgeval kui Põlvas pidi järjekordi vähendama ja arsti jutulepääsu kiiremaks tegema. Sain vist valesti aru.
Õnneks oli Jõgeva arstil ka erapraksis ja sain leevendust. Edaspidi püüan olla terve (iroonia).

INDREK SARAPUU

blog comments powered by Disqus