Koolivaheaeg möödus Põltsamaa lastel huvitavalt

Elistverre sõitsime suure bussiga. Loomapargis oli tädi, kes rääkis meile loomadest. Pärast juttu läksime neid vaatama. Me nägime oravat, rebaseid, karu, põhjapõtra, jäneseid ja kährikkoera. Sealt sõitsime Kassinurme vaatama Kalevipoja silmapesukaussi ja sängi. Siis sõitsime Põltsamaale tagasi. Küll oli huvitav päev.
Sandra Viks, 2a klass

Oli kord üks ilus sügispäev. Me käisime klassiga Elistvere loomapargis. Olen seal ka varem käinud. Iga kord on seal igasuguseid loomi. Kõige rohkem meeldisid mulle piisonid. Neile oli kevadel sündinud vasikas. Meelde jäid ka põhjapõder, rebased, karu ja metssead. Pärast läksime veel Kassinurme. Seal nägime Kalevipoja pesukaussi, voodit ja kindlust. Oli tore ja huvitav päev.
Ann Pedosk 2a klass

Vaheaja sisse mahtusid ka jõulud ja aastavahetus. Minu jõulud olid toredad. Jõuluvana oli hea, sain palju kinke. Kõige rohkem sain ma, nagu kõigil jõuludel, kommipakke ja legosid. Kingituste seas oli ka rahakott ja du?igeel. Päev pärast jõule oli tavaline. Sõin hommikust, vaatasin telekat, olin õues, sõin lõunat, mängisin, sõin õhtust, läksin hilja õhtul magama. Aastavahetuse veetsime Tervise Paradiisis. Seal ujusime, mängisime bowlingut, olime hotellitoas. Ilutulestik oli Pärnus vägev. 1. jaanuaril oli kurb lahkuda. Vaheaja viimasel nädalal oli igav. Olin arvutis, sõin, mängisin, magasin, olin õues. Minu vaheaeg oli tore. Sai käidud maal vanaema juures, Pärnus ja igal pool.
Martin Joonas Pariis, 4b klass

Vaheaeg oli kaks nädalat. Jõulude ajal sain kingitusi, aga jõuluvana ei käinud, kuid kingid olid kuuse all. Mina sain raamatud “Kudumine?, “1000 küsimust ja vastust” , sõbraraamatu, kinkekaardi, kleepse, Priit Pajusaare lastelaulude CD ja veel palju teisi asju. Mina olin jõulude ajal kodus koos perega. Pärast jõule aitasin kodus koristada, pesin nõusid, tegin süüa ja valmistusin uueks aastaks. Aastavahetusel olin koos perega tuttavate juures ja südaööl läksime ilutulestikku vaatama. Aastavahetus möödus hästi. Viimase vaheajanädala olin kodus, aga reedel käisin parte söötmas ja vanaema juures. Laupäeval läksime ema, isa ja Evaga Tartusse Aurasse. Vaheaeg oli minu arust väga põnev ja tore.
Marianne Nugis, 4b klass

Mina tegin jõuludeks vahvleid ja piparkooke. Jõulude ajal olin Tallinnas vanaema ja tädi juures. Pärast jõule sõitsin onu ja tädiga Jõhvi lähedale külla. Seal sõitsin hobusega ja mängisin koerte ning kassiga. Tegime seal remonti. Aastavahetusel olin seal onu ja tädi juures. Pärast tulid ema ja isa sinna ning teised ka. Viimasel nädalal sõitsin koju ja seal sain kingituse. Vaheaeg meeldis mulle väga, sest sai palju ringi rännata.
Ilmar Jakobson, 4b klass

Jõuludeks sain palju kingitusi, näiteks raamatu, ripatsi, klotsimängu, lõhnaõli, juukseklambrid, Harry Potteri DVD, T-särgi, kommi, lauakaunistuse, klaasivärvid ja palju teisi asju. Pärast jõule järgmisel päeval läksin sugulaste juurde. Seal oli väga tore. Me mängisime poodi ja playback`i Aastavahetusel olin vanaema ja vanaisa juures. Seal oli igav. Viimasel nädalal ei teinud ma midagi erilist. Lihtsalt olin õues, arvutis, mängisin. Vaheaeg oli hea, sest sai magada. Aga see oli halb, et lund ei olnud üldse. Üldiselt jäin vaheajaga rahule.
Keidi Kolts, 4b klass

Perekond on see, kui koos elavad ema, isa ja laps(ed). Minu pereliikmete kohustused on: emal hoida kodu korras ja vaadata väikevenna järele, isal on kohustus käia tööl. Minu kohus on peres olla hea laps ja suurem vend. Minu perekonda kuuluvad ema, isa ja väike vend. Parem on elada üksiklapsena, sest siis ei pea õdede ja vendadega asju jagama. Perekond on meile tähtis, sest neid me saame usaldada ja pereliikmed hoiavad üksteist.
Karl-Sander Nool, 4b klass

Mõiste “perekond? on pere, kus on ema, isa ja lapsed. Minu perekonda kuuluvad ema, isa, õde, vend ja mina. Minu pereliikmete kohustused on järgmised: ema käib tööl, peseb nõusid, koristab, teeb süüa ja riisub, isa käib tööl, remondib, niidab muru ja saeb puid, õel ei olegi kohustusi. Venna kohustused on koristada oma tuba ja voodit teha, minu kohustused on kuivatada nõusid, koristada tuba ja pühkida põrandat. Minu koht perekonnas on tähtis, sest mina pean käima õel lasteaias järel ja teda hoidma. Perekonnas on parem, kui on mitu last, sest muidu  ei ole kellegagi kodus mängida, joonistada. Perekond on tähtis ka sellepärast, et siis on kindlam olla. On, kellega suhelda ja kelle peale loota.
Keidi Kolts ,4b klass

Perekond koosneb inimestest, kes elavad koos. Vahel koosneb perekond ainult mehest ja naisest. Perekond võib olla ka ema või isa koos lastega. Tavaliselt on perekond selline, kus on mõlemad vanemad ja laps või lapsed. Mõnikord elavad perega koos ka vanavanemad. Seega on perekonnas erinevas vanuses inimesed. Lapsel on olulised nii ema-isa, vanavanemad kui ka õed-vennad. Vanemad on olulised kasvamisel ja neile saab oma murest rääkida. Vanemad õpetavad lastele eluks vajalikke oskusi. Õdede ja vendadega mängime õpetab teistega arvestama ja suhtlema. Perekond on tähtis selleks, et meie rahvas püsima jääks.
Kaspar Kallasmaa, 4b klass

Perekond on mees ja naine või ema ja isa lastega, vahel ka vanaema ja vanaisaga. Pereliikmete kohustused on koristamine, tööl, koolis ja lasteaias käimine, vanematel ka poes käimine. Mina pean koolis käima, vahel emale kartuleid viima ja tuba koristama. Minu perekonda kuuluvad õde Triin, vend Siim, ema Tiia, isa Riho ja mina. Mina arvan, et parem on elada venna-õega kui üksi, sest koos saab üksteist aidata ja üksteisega mängida. Perekond on meile tähtis. Kui ei oleks perekondi, siis sureksime varsti välja.
Martin Joonas Pariis,  4b klass

Laste kirjatööd kogus kokku JAANIKA KRESSA

blog comments powered by Disqus