Kodumaise toidu kvaliteet on auasi

E-Piima Põltsamaa Meierei tähistas mõne päeva eest oma sajandat sünnipäeva. Seda tehti väärikalt, kingitusega nii oma ettevõttele kui kõigile neile, kes juustust ja teistestki  piimatoodetest lugu peavad. Uus juustupakendamisliin, mille jõud tööpäeva jooksul miljonist juustuviilust üle käib, anti neljapäevasel sünnipäevapeol põllumajandusministri osalusel pidulikult käiku.

Sajandivanuseks saamise puhul teeb ettevõte aga kõigile huvilistele kuni märtsi lõpuni välja piimandusmuuseumi pileti. 

Et lapsed ega paraku paljud täiskasvanudki enam ei tea, mil moel saab piimast koor ja või, kohupiimast ja juustust rääkimata, on muuseumikülastus tõesti arukas ja väärt kingitus.

Kui väliskülalised Eestist lahkudes meil toodetud juustu kaasa ostavad, siis järelikult see maitseb neile. Seepärast oleks meil endal piinlik mitte teada, kuidas seda mõnusat söögipoolist toodetakse. Samuti võiksime ostes vahet teha küsitava kvaliteediga “juustulaadsel tootel” ja kvaliteetkaubal.  

Põltsamaal toodetu saab aga vankumatu identiteeditõendi, sest esialgu saavad E-Piima uuelt liinilt tulevad juustupakendid, edaspidi aga kõik teisedki juustud ajaloolise kuningalinna vapimärgiga hologrammi.  

20. veebruar 2010

blog comments powered by Disqus