Kiri: Rohkem koostööd linna hüvanguks

Mina, Gennadi Lapin, olen alati olnud apoliitiline inimene. Peale huvi geodeesia, ajaloo ja kunsti (akvarelli) vastu olen teinud kõik, mis minu võimuses, et akvarellitehnikat õpetada ja populariseerida. Oma ausa töö eest olen riigilt saanud naeruväärse invaliidsuspensioni, kuigi soodustused minule kui invaliidsuspensionärile kehtivad vaid Soome ja Rootsi riigis. Kuid eks sotsiaalminister tea paremini, kes peab surema ja kes ellu jääma.

Viimasel ajal olen märganud ägedat võimutantsu Jõgeva linnas. Ma ei armasta kommuniste, ma ei armasta Reformierakonda, mul on pretensioone ka Keskerakonnale ja Rahvaliidule, rääkimata muudest. Igas erakonnas on loomulikult nii häid kui halbu inimesi ja minu ettekujutuses oleks ideaalne see, kui erakonnad teeksid omavahel rohkem koostööd linna või valla hüvanguks. Sellepärast kutsun ma teid seekord üles valima Jõgeva linna etteotsa väärikaid inimesi, kes tunnevad oma asja, peavad oma sõnu ja loomulikult on ausad. Mis on primaarne, kas maailmatasemel staadion, kus noored oma energia välja lasevad ja on võimalik läbi viia igasuguseid, ka  rahvusvahelisi spordiüritusi, või panna näiteks terve linn täis Kangro skulptuure, mis maksavad sama palju kui hästi parandatud teed?

Mõelge sellest või elame varsti samasuguses pensionäride linnas nagu Mustvee, kus arenguvõimalus minu mõistes on juba möödas. Mina tahan hea meelega näha väärikaid ja ausaid linnakodanikke (mitte parteikodanikke) volikogus. Kui tihti meie riigis seda üldse ette tuleb, et ametnik mõtleb tööst ja on huvitatud arengust, mitte ainult omaenese väljapaistmisest ja ambitsioonidest?

Valimised on varsti käes. Käisin viimati valimas siis, kui tuli hääletada Eesti Vabariigi poolt. Kõiki hilisemaid valimisi ma lihtsalt ignoreerisin, aga seekord lähen kindlasti.

GENNADI LAPIN,
Jõgeva linna kodanik alates 1984. aastast,
litsentseeritud geodeet,
MTÜ Akvarelligalerii Kala juhatuse esimees,
puudega pensionär

blog comments powered by Disqus