Kesk-Eesti parima supi tiitlile kandideeris ühtekokku kuus suppi: peale võitjaks tulnu veel OÜ Jaanalinnufarmi/ Sassi talu supp ?Sassi talu Imelik?, Tammemäe külalistemaja ulukilihasupp ?Jahi õnn?, Jõgeva Sordiaretuse Instituudi/ Külalistemaja Hämarik ?Mehine hernesupp?, mis valmistatud supihernest ?Mehis?, Ilmatsalu motelli supp ?Sügise lemmik? ning Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakooli supp ?Maamehe kõhutäis?. Hommikul kodus valmis keedetud supid toodi termostes kohale ning hoiti elektripliidil soojas.
?Igal võistlejal oli kaasas kakskümmend liitrit suppi, nii et välja jagada oli tervelt kaks tuhat supiportsu, aga kõik see sai tunni ajaga otsa,? ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja avalike suhete juht Malle Lind. ?Kes suutis kõik kuus suppi ära degusteerida, võis täita hääletuslehe ja selle kasti lasta. Kes rahvalt kõige enam hääli kogus, oligi võitja.?
Parima supi autor Maire Kõuts töötab Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli sööklas kokana. Hapukapsa püreesupi retsepti ?pärandas? tema sõnul koolile selle endine õpilane Kristo Putnik.
?Kas ta sai selle retsepti kusagilt või mõtles ise välja, seda ma ei teagi,? ütles Maire Kõuts. ?Igal juhul tundus see piisavalt omapärane, et sellega supivõistlusele minna.?
Lõuna-, Põhja- ja Kesk-Eesti parima supi valimise võtsid EPKK ja MTÜ Eesti Maaturism Eesti toidu arengukava raames ette selleks, et anda maal tegutsevatele toitlustusettevõtetele ja turismitaludele võimalus end tutvustada. Kui rahvale selliselt ürituselt mõni supp meelde jääb, siis oskab ta selle keetja tulevikus ka üles otsida. Tulevikus on põllumajandus-kaubanduskojal ja Eesti Maaturismil plaanis paremad supiretseptid vihikuna välja anda.