Keemia õpikoda toidulaboris

 

Põltsamaa Ühisgümnaasiumi keemiaõpetajad Kaja Linde ja Aleksandr Kirpu on võtnud nõuks pakkuda loodusainetest huvitatud õpilastele õppetöövälist enesetäiendamise võimalust. Seetõttu korraldavad nad igas kuus korra keemia õpikoja.

Eeloleval neljapäeval, 9. veebruaril peetakse Põltsamaa Felixi toidulaboris III selline õpikoda. Kaja Linde sõnul on õpikoja eesmärgiks pakkuda lastele võimalikult palju õppetundide välist lisamaterjali. Keemia õpikoda toimub kord kuus ja kestab 3-4 tundi. Osalevad kaheksanda, üheksanda ja üheteistkümnenda klassi õppurid. Lisaks võtab õpikoja tegevusest osa neli tüdrukut seitsmendast klassist, kes küll veel keemiat ei õpi, kuid kes on loodusainetest väga huvitatud.

Felixi toidulabor mahutab korraga kuus-seitse õpilast ja seetõttu on huvilised jagatud kahte rühma. Teine rühm koguneb katseid tegema järgmisel neljapäeval, 16. veebruaril.

Põltsamaa Felixi kvaliteedi- ja tootearenduse direktori Maris Schryeri sõnul on neil Põltsamaa Ühisgümnaasiumiga hea koostöö. Seekord korraldavad keemiaõpetajad järjekordse õpikoja nende ettevõtte katseköögis ja katsed on seotud Felixis valmistatavate toodetega. Näiteks saadakse katse abil selgust, mida kujutavad endast ensüümid ja emulsioonid. Mõõdetakse ka veinide alkoholisisaldust. Maris Schryeri sõnul on labori kasutamise eesmärk anda õppuritele võimalus puutuda kokku reaalse tootmistegevusega.

TOOMAS REINPÕLD 

blog comments powered by Disqus