Kas teile on selge, kuidas prügi sorteerida?

Raul Murumaa, ehitaja:

Üldjuhul ikka on. Paber läheb paberikonteinerisse, olmeprügi üldkonteinerisse, klaas klaasikonteinerisse. Minu kodukandis on maja juures tavaliselt vaid üks prügikonteiner, olmeprügi jaoks. Meie lähedale pandi ka eraldi paberikonteiner. Tegemist on maakohaga. Prügi äraviimine on praegu väga halvas seisus. Mingit bro?üüri ma saanud ei ole. Ma olin kuu aega välismaal, Norras. Seal on väga range kord, kõik on eraldi sorditud ja  tegematajätmise korral on suured trahvid.

Pille Rist, hambaarsti abiline:

Ausalt öeldes ei ole. Alles teen enda jaoks selgeks. Segane värk. Tuleb selle peale ekstra mõelda ja endale selgeks teha, mis kuhu läheb. Paberit on ikka sorditud. Ma ei ela küll päris linnas, kuid kaupluse juures on kõik konteinerid olemas.

Rein Lehtmets, pensionär:

Eks ma olen ikka kursis. Kõige parem oleks, kui kõik konteinerid oleksid kohe poe juures. Mulle meeldiks see, et ostan toote ja saan kohe pakendi ära visata. Nad ju pakivad kõik eraldi kilekotikestesse. Ma ju ei taha seda! Lugesin ühest raamatust, mis õpetas, et juba poes võtad asjad pakendist välja ja paned oma anumasse. Loomulikult on prügi probleem. Ma näiteks ei kujuta ette, kuidas ma hakkan jogurtipakendeid loputama.

Kalev Unt, töötu

Umbmääraselt selge. Aga neid konteinereid on nii vähe. Iga maja juurde neid loomulikult panna ei saa. Me viime ühe eramaja juurde. Kui elanikud näevad, siis on kohe kisa lahti. Ma olen aru saanud, et need paberikonteinerid on kõigile ja neid tühjendatakse tasuta. Need inimesed aga ilmselt arvavad, et see konteiner on toodud ainult neile ja nad peavad selle eest maksma Istub akna peal ja vaatab, ütleb, et mis sa siia paned, see toodi meile! Segane on veel see, et kas ikka peab neid pakendeid pesema või ei. Inimesed ei saa veel kõigest aru ja et mitte eksida, viskavad parem kõik üldprügi hulka. Tuleks teha selgitustööd, näiteks korraldada koosolekuid. Inimesed teavad, kus konteinerid on, kuid nad ei tea, kas nad tohivad sinna oma prügi panna. Lisaks ei teata, kas eriprügi äraviimine maksab või ei.

Gesti Tarum, õpilane

Ei ole selge. Lehest oleme lugenud, kuid postiga küll midagi saadetud pole. Ei oska praegu veel midagi teha ja arvata. Eraldi konteinerid juba toodi ning need on aia sisse pandud. Ma arvan, et oleks vaja veel selgitustööd teha, näiteks bro?üürid laiali saata. Seal peaks olema täpselt kirjas, mis kuhu läheb.

Küsitles Berit-Bärbel Rebane

blog comments powered by Disqus