Kas olete teinud vabatahtlikku tööd ja miks?

Vilja-Mari Luhalaid, pensionär

Muidugi olen. Esimese asjana meenub kohe see, et korraldasime naisseltsiga küla lastele mutionu peo. See toimus Sadala rahvamajas, jõulude ajal. Kindlasti olen veel mitmesuguseid  asju teinud ilma tasu saamata, kuid nii äkki ei tule rohkem meelde. Teen seda selle pärast, et see on inimlik. Kes seda siis ei teeks, kui on vaja? Ikka aitan, see on ju loomulik.

Evely Andre, kodune

Ei, sest mulle ei ole seda seni pakutud. Kui keegi pakuks, siis teeksin küll. Põhimõtteliselt oleksin igasuguseid töid nõus tegema, kui seda vaja peaks olema. Näiteks võiksin osaleda linnakoristustöödel, aidata tänavaid puhastada. Informatsiooni võiks selliste asjade kohta rohkem liikuda. Kohalikes lehtedes peaksid kuulutused olema, muidu ei tea ju appi minna.

Mai Lind, käsitööõpetaja

Töötasin aastaid tagasi puuetega lastega. Kui kuskil oli mõni laager, siis käisin seal käsitööalast õpetust andmas, olen erialalt õmbleja. Praegu ma enam sellega ei tegele. Olen abistanud ka vanu inimesi, kindlasti aitan oma vanemaid, kui neil mõni lahendamist vajav probleem on. Inimesed peavad neid aitama, kes abi vajavad. Mina teen seda, sest see on loomulik.

Jaan Valk, õpilane

Olen küll teinud. Näiteks olen naabritel aiatöödel abiks käinud. Seda küll mitte tihti, kuid vahel siiski, pigem harva. Mõnikord on nad seda palunud, teinekord olen läinud ise abi pakkuma, kui näen, et seda võiks vaja olla. Teen teistele tööd selleks, et neid aidata, niiöelda sõbra poolest. Arvan, et kõik inimesed, kes saavad, peaksid teisi aitama.

Kalle Sepp, politseinik

Jah, loomulikult. Ma olen tükk aega teinud laskekonstruktori tööd ja omal ajal ka ilma rahata trenni.  Alati ei pea ju kõike raha eest tegema ja kui on huvilisi, siis miks mitte õpetada neid ilma tasuta? Olen ka puid istutanud Jõgevale, taimed olid siiski linna poolt. Millal see täpselt oli, seda enam ei mäletagi. Tegin seda selle pärast, et linn peab ilus olema.

Imre Tõekalju, päästeteenistuja

Ikka olen. Ma ei ole küll käinud teeääri koristamas, kuid tasuta tööd olen teinud. Näiteks helitehnikat majandanud või mõnda üritust läbi viinud. Samuti olen teinud päästesüsteemis propagandaüritusi lastele ja noortele. Tänu nendele üritustele saavad lapsed teada, kuidas tuleohtu vältida. Iga asja eest ei pea ju tasu saama. Teen seda ka seepärast, et sellisest tööst on kellelegi kasu. 

blog comments powered by Disqus