Kas olete mingil moel laulu- ja tantsupeoga seotud? Kas lähete peole või jälgite seda telerist?

 

Uno, pensionär

Mina ei lähe laulupeole pealtvaatajana ega ole seal kunagi laulja ja tantsijana osalenud. Tehnikumis õppimise ajal käisin laulupeol pealtvaatajana, aga nüüd on seal rahvast ilmselt veelgi rohkem. Telerist saab laulu- ja tantsupeost palju parema ülevaate kui kohapeal ühes kohas seistes või istudes. Laulu- ja tantsupidu on eesti rahva jaoks väga tähendusrikas sündmus.  

Riin, kodune ema

Tantsijana olen isegi kunagi suurel peol osalenud. Tuttavaid on  mul seal laulmas või tantsimas palju. Ka mõned sõbrannad lähevad pidu vaatama ja üks neist on tantsimas. Teleri vahendusel jälgin pidu kindlasti, samas  saab õige elamuse ikka vaid kohapeal olles.  

Vlasta, puhastusteenindaja

Seekord ma peole ei lähe. Kõige parem oleks ikka ise tantsija või lauljana kaasa lüüa. Kooliajal osalesin laulu- ja tantsupeol nii laulja kui tantsijana. Sellest ajast on meeles väga võimsad emotsioonid. Sellel peol olles tunned, kui suur jõud on inimestel rahvana koos olles. Pealtvaatajana meeldiks mulle tantsupidu kohapeal vaadata, aga laulupidu telerist jälgida. Kodus saab kooridega kaasa laulda.

Silvi, õmbleja

Mina pole laulu- ja tantsupeoga seotud, ei ole seal kunagi osalenud esineja ega pealtvaatajana. Minu lähedaste hulgas ega tutvusringkonnas ei ole laulu- ega tantsuinimesi. Ja mulle tegelikult ei meeldi olla selles tohutus rahvamassis, mis sinna kokku tuleb. See-eest on telerist seda pidu väga tore vaadata, ehkki kohapeal saab kindlasti õige elamuse.  

Jaan, hobitalunik

Ma pole sellel peol kunagi laulja ega tantsijana osalenud. Pean talu ja mul pole aega  peole minna, aga mind sinna tegelikult väga ei tõmba, sest sellises  suures rahvamassis ma olla ei taha. Telerist jälgin laulu- ja tantsupidu, kui aega ja võimalust on. Meie rahvale on see pidu väga oluline sündmus, see loob ja tugevdab ühtsustunnet. 

 TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus