Kas olete Jõgeva linnavõimu vahetumisega rahul?

Jaanika, kodune ema

Olen internetist Jõgeva linnavõimu vahetumise kohta midagi lugenud. Ringtee ehitamise asemel oleks võinud parem kõnniteid ja ka sõiduteid remontida. Mul läheb kaks last korraga lasteaeda, aga neid ei pandud ühte lasteaeda. Ka ujumiskohta pole Jõgeval, lastega pole palava ilmaga kuhugi minna. Üritustega olen enam-vähem rahul, aga meelelahutuskohtadest on siin ainult Saksa Pubi. Elada on Jõgeval igati normaalne, aga tööd võiks siin küll rohkem olla. Ka haldusreformi teemaga võiks linn aktiivsemalt tegelda. Eks hinnanguid võimu vahetumise kohta saab anda alles mõne aja pärast.  

Rein, pensionär

Kes seda praegu täpselt teab, mida linnavõimu vahetumise kohta arvata. Pigem on näha, et kohtadel kipub võim viimasel ajal kangesti vahetuma. Kui raha oleks, saaks igasuguseid asju ära teha, aga paraku on raha väga vähe. Mina olen Jõgeva valla elanikuna linnas hakkama saanud. Öeldakse küll, et uus luud pühib paremini, aga selles ei saa siiski kindel olla. Ka haldusreformi osas ei oska ma midagi öelda. Olin ise kunagi vallavolikogu liige ja toetasin siis mõtet, et vald olgu omaette ja linn omaette. Pigem ei olnud linnavõimu tarvis vahetada.

Silja, juuksur

Linnavõimu vahetamine polnud väga vajalik. Sellest midagi olulist ei muutu. Mina olin senise linnapeaga rahul. Pigem on Jõgeva linnavõimu vahetumise näol tegemist poliitilise mänguga. Kui Jõgeva linna teedest rääkida, siis KEKi elamupiirkonnas võiks neid küll natuke remontida. Ringtee rajamine Jõgevale oli hea idee, aga siin võiks olla ka rannaala, kus ujumas saaks käia. Linnas võiks olla ka raudtee ületuskoht. Minu arvates on linnas üritusi piisavalt, aga mulle tundub, et jõgevalased on osalemisel passiivsed. Haldusreformiga seotud teemat ei oska ma kommenteerida.

Silja, õpetaja

Hea, et üks abilinnapea ametikoht ära kadus. Linnapea osas ma küll ei näe põhjust vahetuseks.  Uus võim toob ehk värskeid tuuli. Näiteks ringtee haljastust tuleks kindlasti parandada. Ehk saab nüüd linn ka paremini valgustatud. Selline koht on siin puudu, kus saaks tähistada 7-8 aasta vanuste laste sünnipäeva. Ehk saaks selle probleemi lahendada vaba aja keskuse loomisega. Rohkem tuleks mõelda lastega peredele. Haldusreformi silmas pidades võiks Jõgeva piirkonda moodustuda võimalikult suur vald, mis oleks elujõulisem. Kokkuvõttes arvan, et võimuvahetus Jõgeval on pigem positiivne.

Andreo, pensionär

Ei oska esialgu midagi öelda. Mina olin senise linnavõimu tegevusega rahul. Linna välimus on küll natuke paremaks muutunud. Ka teede olukord on järjest paremuse suunas liikunud. Üritusi võiks linnas rohkem olla. Ka teatrietendusi võiks Jõgeval sagedamini toimuda. Jõgevale oleks kindlasti vaja suvist ujumiskohta ja sauna. Kindlasti oleks siia vaja rohkem töökohti. Haldusreformi koha pealt on küll linn pigem mugavustsoonis olnud ja pole piisavalt aktiivselt tegutsenud. Minu arvates võiks Jõgeva piirkonda ikka võimalikult suur omavalitsus tekkida. Ka Palamuse ja Torma vald võiksid Jõgeva vallaga liituda. Hinnangut linnavõimu vahetumisele on veel vara anda.

Küsis Toomas Reinpõld

blog comments powered by Disqus