Kartulite geenipank kui toidujulgeolek

Teadurid Terje Tähtjärv ja Liisa Kübarsepp kartulite geenipangas, kus on pidevalt jahe. FOTO: MADE SULTSON Maaelu Teadmuskeskuses (METK) Jõgeval säilitatakse kartulisorte geenipangas. „Geenipank on selline koht, kus säilitatakse kõiki sorte,“ selgitab Terje Tähtjärv, sordiaretuse osakonna kartuli- ja köögiviljade valdkonna teadur ja kartuliaretaja. MADE SULTSON Jõgeva alevikus asuvad nii METKi sordiaretustöös vajalik kelder, kasvuhooned kui ka…


Kogu artiklit saab lugeda Vooremaa digilehest või paberväljaandest, mis on saadaval Jõgevamaa ajalehtede müügikohtades ja maksab vaid 2€.

Telli paberleht Telli digileht Sisene digilehe lugejana

Already a member? Logige sisse siit