Kalasupi võit läks Pipraklubile

Laupäeval Lohusuus peetud kalalaat kulges, nagu nimigi ütleb, kalasaaduste tähe all. Paraku oli päevakangelast ennast müügil vaid vähestel lettidel.


See-eest oli ausees kalasupp, mille võistluse panid kinni Kalmakülast kohale tulnud Roseepipar ja Cayenne´i pipar, pärisnimedega Birgit Kingsepp ja Kirsti Tertõtšnaja. Kolmas Pipraklubi liige, Valge pipar, seekord Lohusuusse tulla ei saanud.

Esimest korda osalenud pipratüdrukud hea supi saladust ei reetnud. „Kaua keetsime ja supi sisse panime kolm kohalikku kala,“ jättis Birgit Kingsepp kogu protsessi saladuseloori varju. Kuid mõlemad tõdesid, et konkurents oli kõva. „Kalasupi keetmine ei ole kindlasti lihtne,“ rääkis Kristi Tertõtšnaja. Samas kinnitasid nad, et ilmselt oskab iga Lohusuu elanik kodus uhhaad keeta.

Oma nippe ei reetnud ka kalasuppi müünud Toivo Kivi, kelle ees laiutas tühi lett: kogu värske suitsukala läks ühe hingetõmbega. Leti kõrvalt ahjust andis uut laari veidi oodata. See-eest said külalised end turgutada ei millegi muu kui kalasupiga. „Keetsime poolteist, kaks tundi. Mida rohkem keedad, seda paremini maitsed välja tulevad,“ rääkis Kivi.

Paraku ütlesid kohalikud, et kalalaat, mida veel mõned aastad tagasi väisas päevas 3000–4000 inimest, vajab uut hingamist. Seda nii kalamüüjate kui ka külastajate poolest. Sest nagu juba öeldud, jäi kalamüüjaid väheks.

KERTTU-KADI VANAMB

blog comments powered by Disqus