Jõgevamaa katab sel nädalal laua

Sügis on aeg, mil saagid salve varutud ja õige aeg seda tähistada. Jõgevamaa toidunädal pakub võimalust tutvuda uute kohtadega, osta talukaupa ning piiluda tootmise telgitagustesse. Toidunädal toimub samal ajal ettevõtlusnädalaga.


Täna võib minna lõunale uude LAUT restosse Jõgeva alevikus. Vastavatud resto pakub pop-up lõunasööke, seminariteenust, samuti võimalust õpiköökide korraldamiseks. Perenaine ja peakokk Katrin Olesk on tuntud just oma põnevate taimetoitude poolest. Samal päeval oodatakse huvilisi ka Scanola rapsiõlitehasesse Painkülas.

Eesti taimekasvatuse instituut avas paar nädalat tagasi oma uue aretuskeskuse ning kolmapäeval saab minna uut hoonet uudistama. Tutvustatakse instituudi tegemisi laiemalt, lisaks ka erinevaid nisusid ning nende eripärasid.

Neljapäeval korraldab Kohvik Atelje Jõgeval pelmeenivalmistamise õpitoa, mille käigus nikerdatakse ning süüakse ära hunnik erinevaid pelmeene. Õhtul toimub Kääpal iganädalane OTTi taluturg, kust on hea võimalus osta kaasa head talukaupa.

Laupäeval on avatud Peipsi teemaja Mustvees. Tegemist on tänavu suvel valminud uue kohvikuga, kus paiknevad ka üritusteks sobivad ruumid.

Kel plaanis nädalavahetusel Peipsi äärde minna, tasub kindlasti astuda läbi Siriaku talupoest, kus müügil kohalik hooajaline köögivili, Peipsi kala ja suur valik erinevaid väiketootjate tooteid.

Jõgevamaal ei saa üle ega ümber „Jõgeva kollasest“. Juulamõisa kohapärimuskohviku pererahvas kasvatab ise erinevaid kartulisorte, sealhulgas ka „Jõgeva kollast“. Terve nädala jooksul pakutakse menüüs olevates toitudes just seda sorti.

Toidunädala eesmärk on tutvustada kohalikku toitu ning tublisid tootjaid ja toidupakkujaid. Täpsema info koos ürituste kellaaegadega leiab Jõgevamaa koostöökoja veebilehelt ja sotsiaalmeediast.

VOOREMAA

blog comments powered by Disqus