Jõgeval toimus ajurveedat tutvustav õhtu

Neljapäeval toimus kohvikus Ateljee Ajurveeda õhtu, kus tutvustati ajurveeda praktiku Aet Sillaste kalendermärkmikku, räägiti tervisest, talvest ning sellest, kuidas kõledal ja külmal aastaajal oma tervist kõige paremini hoida. „Elus on nii palju selliseid segavaid faktoreid ja n-ö kõrvalt sisse sõitvaid asju, et vahetevahel tuleb natukene oma teadmisi ja kindlat meelt rakendada selleks, et rütmis püsida,“ sõnas koosviibimisel Aet Sillaste.


„Eks ajurveeda ongi selline vaarisade ja -emade elustiil, see küll tõlkes tähendab elamise teadvust ja see on oma olemusega tulnud siia Indiast, aga see ei tähenda, et meie ei või ajurveeda järgi elada. Alati arvatakse, et ajurveeda võrdub India, aga päris võrdusmärki sinna vahele ei saa panna. See ei tähenda, et kõik, kes Indias elavad, elavad ajurveeda järgi, ka eestlased ei ela Taarausu järgi,“ lisas Sillaste.

Lisaks loengule toimus töötuba, kus oli võimalik toidu, mille koostisosadeks oli tatar, bataat, tomat, läätsed ja maitseained, valmistamisel abiks olla ning hiljem said kohal viibinud inimesed valminud hõrgutist ka ise maitsta. Koka ja abiliste koostööl valmis lihtsatest kodustest vahenditest tehtav toit, mis Sillaste sõnul ei ole rammus, on kergesti seeditav ja samas toidab nii lõhna- kui ka nägemismeeli. Tema sõnul ongi oluline, et kõik meeled peale hundiisu saaksid ka toidetud.

DEIVI SUISTE

blog comments powered by Disqus